RUČAK ZA DANAS: Južnjačka posna poparenica - izmešajte vodu, brašno i povrće i dobićete savršen obrok
Ovo divno posno jelo može da posluži i kao ručak i kao doručak - u zavisnosti koliko vremena i strpljenja imate.
Objavljeno: 30.11.2022. 08:52h
Autor:
Autor:
Danas vam predlažemo još jedno divno posno jelo sa Juga Srbije:
Sastojci:
- 250 grama kukuruznog brašna
- 150-200 grama oštrog pšeničnog brašna
- 2 kašičice morske soli,
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1l vode
Nadev:
- 3 praziluka
- 3 kisele paprike
- 500 grama spanaća
- Ulje, so, biber, beli luk.
- Margarin ili ulje za premazivanje.
Priprema: U litar vode dodajte so i ulje, sodu bikarbonu. Zatim prosejte kukuruzno brašno i pešnično pa lepo izmutite sve sa vodom. Praziluk iseckajte, kao i paprike iz turšije i sve propržite na malo ulja. Dodajte i spanać pa sve izdinstajte. Ugrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. U tepsiju izlijte smesu od brašna, pa dodajte fil, pa preko prelijte još smese od brašna i sve pecite dok ne dobije zlatnu boju. Prijatno!
( Stil )