NAPUŠTENA PLEJBOJ VILA I DALJE SVEDOČI O RASKALAŠNIM ŽURKAMA: Centralno mesto je bazen čiji tuneli vode do spavaćih soba

Napuštena Plejboj vila još uvek svedoči o raskalašnim zabavama koje su u njoj organizovane, a bila je otvorena svega godinu dana

Objavljeno: 11.11.2022. 18:55h 19:10h
Autor:
Kako danas izgleda napuštena Plejboj vila?, Foto: Leyland Kent/Exclusivepix Media / Zuma Press / Profimedia

Smeštena visoko na brdu iznad grada Čatanuga u Tenesiju, ova misteriozna vila doživela je svoj fijasko jako brzo nakon izgradnje. Napravljena je po zamisli tajkuna Bilija Hala, koji je bio poznat kao vlasnik nekoliko striptiz klubova. Raskošna kuća u tiki stilu izgrađena je 1972.

Vizija vlasnika bila je prostrana vila sa luksuznim mermernim kupatilima, salonima sa ogledalom i centralnim delom kuće koji je bio rezervisan za ogroman bazen u obliku plejboj zeca sa popločanim tunelima koji vode do raskošnih spavaćih soba.

Centralni deo kuće bio je rezervisan za veliki bazen foto: Leyland Kent/Exclusivepix Media / Zuma Press / Profimedia

Bili je angažovao arhitektu Eda Bola da dizajnira kuću, za koju je trebalo 14 meseci da se izgradi, a Hal je proslavio njen završetak ekstravagantnom kućnom žurkom.

Celo imanje prostiralo se na 5.600 kvadratnih metara, a prostor je bio impesivan, sa zidovima obloženim mermerom koji uokviruju velika lučna ogledala od poda do plafona.

U narednih 12 meseci nakon otvaranja, vila je bila "domaćin" brojnim svingerskim zabavama i večerama.

Vila je bila predviđena za svingerske žurke foto: Leyland Kent/Exclusivepix Media / Zuma Press / Profimedia

Uprkos glasinama koje su se širile o prirodi ovih okupljanja, jedva da postoje fotografije iz perioda kada je vila okupljala sam krem tadašnjeg društva na raskalašnim zabavama.

Hal je dizajnirao kuću za zabavu - zgrada je imala nekoliko velikih barova, uključujući i ovaj sa prekrasnim mermernim pultom i slavinama od kristalnog stakla.

Vila se prostirala na 5.600 kvadratnih metara foto: Leyland Kent/Exclusivepix Media / Zuma Press / Profimedia

Šta je dovelo do toga da Hal napusti svoj dom iz snova samo godinu dana nakon što je izgrađen?

Hal je zbog sumnjivih poslova i utaje poreza odveden pre sud, a ubrzo nakon podizanja optužnice osuđen je na dvadeset godina zatvora. Bili je preminuo 2008. godine od raka, a vila je prepuštena zubu vremena i provalnicima koji su u njoj pronašli trenutni dom.

Kuća je stavljena na prodaju 2014. godine. Do 2015. godine kuća je bila ozbiljno vandalizovana, a imanje je na kraju zaplenio grad Čatanuga zbog neplaćenog poreza.

Vlasnik je završio u zatvoru, a vila je zaplenjena od strane grada foto: Leyland Kent/Exclusivepix Media / Zuma Press / Profimedia