otkrile sve

BILA SAM NEVINAŠCE! NISAM ZNALA U ŠTA SE UPUŠTAM: Najiskrenije ispovesti Plejbojevih zečica!

Plejbojeve zečice koje su 'žarile i palile' tokom 60-ih godina otkrile su kako im je bilo pozirati za slavni muški magazin, raditi u privatnim klubovima istoimenog brenda i družiti se s Hju Hefnerom.

Lifestyle
Autor:
BILA SAM NEVINAŠCE! NISAM ZNALA U ŠTA SE UPUŠTAM: Najiskrenije ispovesti Plejbojevih zečica!
Foto: PrintscreenFejsbuk/JakiNett

Mnogi su uvereni da je Šarlaine Edith Karalus, koja je preminula 2017. godine, pomogla osnivaču Plejboja da stvori carstvo vredno milione- uprkos tome što je plaćena samo oko 200 dolara.

Ona je sa 22 godine postala prvi neprofesionalni model koja jej dobila titulu 'Playmate of the Month'. Sve je počelo nakon što je upoznala Hefnera dok je radila u Plejbojevoj korporativnoj kancelariji kao voditeljka pretplate.

- Družili su se na neki način, a on ju je pogledao i rekao: 'Zašto ti ne bi bila na slici?'. Ona i Hef su bili jako dobri prijatelji, očigledno više od prijatelja. Ovaj magazin je upravo zbog nje postao to što je danas, barem mislim tako - prisetila se njena ćerka Linda kako joj je majka opisivala ta vremena. Dodala je kako je prilično uverena da je njenu majku Hefner morao da nagovara neko vreme da stane pred objektiv.

Hju Hefner
foto: Profimedia

Pristala je i ubrzo je dobila novo ime - Janet Pilgrim. Postala je Plejbojeva 'originalna devojka iz komšiluka kad su 1955. objavljene njene fotografije. Imala je frizuru i šminku u stilu Merilin Monro i sedela je za pisaćom mašinom.

- Hef je bio uz nju kao moralna podrška. Stajao je u pozadini, naslonjen na vrata, a njen dekolte bio je očigledan. Postala je vrlo poznata u Čikagu. Gde god se pojavila, ljudi su je prepoznali. Muškarci su je stalno zvali i znam da joj se sviđala sva ta pažnja - prisetila se Linda.

Kako je njen imidž rastao, tako je rastao i broj pretplata na Plejboj. Osam godina nakon pokretanja časopisa Hefner je u jednom intervjuu rekao da njegovo carstvo vredi čak 20 miliona dolara.

Šarlaine je najpre imala platu od 50 dolara, zatim 75 pa 125 dolara. Međutim, Linda tvrdi da njena majka to nikad nije zamerila Hefneru. Iako je na kraju odlučila da ostavi reflektore i postane medicinska sestra i majka.

- Stvarno je želela da bude mama, daleko od svetla reflektora. Željela je biti obična osoba, a to je i dobila - rekla je Linda.

Ubrzo nakon toga Hefner je postao dovoljno bogat da kupi Plejboj Mansion u Los Anđelesu i otvori svoj prvi privatni klub u Čikagu. Ubrzo su usledili klubovi u Los Anđelesu, Majamiju i Njujorku.

'Bila sam nevinašce kad sam se zaposlila, nisam znala u šta se upuštam'

Još jedna Plejbojeva zečica otkrila je detalje iz tog perioda. Radi se o Jaki Net koja je 1962. godine došla u Kaliforniju iz Misisipija, odmah nakon završetka srednje škole. Sanjala je o tome da postane glumica i na Univerzitetu dobije diplomu vezanu za pozorište.

Kako joj je nakon diplomiranja hitno bio potreban posao, poslušala je savet jednog od svojih prijatelja i otišla na audiciju za Plejbojevu zečicu u klubu u Los Anđelesu. Ali, tamo su joj rekli da je previše mršava. Međutim, kad je odlazila, žena koja je tamo radila primetila je da 'ta mršavica' vozi motocikl i to ju je impresioniralo. Odlučila joj je da joj da još jednu šansu za posao.

Net je bila jedna od prvih crnkinja koje su zaposli kao Pljebojeve zečice. Prisetila se kako je pre tog posla u klubu bila 'dete cveća', ali kao zečica je morala da se pridržava strogih pravila.

- Bila sam nevinašce kad sam se zaposlila, nisam znala u šta se upuštam. Ušla sam u sobu sa zečicama i gledala sve te jako lepe devojke. Zaposlene smo zbog izgleda, a ne zbog pameti. Angažovane smo za iluziju, Plejboj je bio iluzija. Dole u klubu sve je odavalo tu iluziju seksualnosti, ambijent, rasveta, prelepee zečice - prisetila se.

Uprkos tome što se zbog disleksije mučila na poslu i teško pamtila porudžbine, odlučno je gazila ka karijeri zečice i na kraju je postala 'majka zečica' zadužena za treniranje novih zečica u Los Anđelesu.

Jedna od stvari koje govorim damama, a sve ih zovem damama, je to da su zaposlene zbog izgleda. Morale smo znati da osam sati hodamo okolo u korsetu i visokim štiklama. Cipele se ne izuvaju, jer ako ih nakratko izuješ pa ti noga otekne, onda ih više ne možeš obuti. Dakle, uzimale bismo gaziranu mineralnu vodu,sipale je u cipele i tako hodale naokolo - ispričala je.

'Kada sam obukla taj kostim, osećala sam se kao "šou devojka"

Katrijan Leigh Skot je još jedna zečica koja je progovorila o svom iskustvu. Ona je imala 19 godina kada je stigla iz Minesote u Njujorka sanjajući, kao i Net, da će postati glumica.

Imala je stipendiju za glumačku školu, ali bio joj je potreban dodatan posao kako bi platila stanarinu.

Odlučila je da se javi na oglas koji je ugledala u Njujork Tajmsu. Pisalo je da traže mlade žene spremne 'da zakorače u centar pažnje kao Plejbojeve zečice.

- U to vreme sam mogla biti prodavačica ili sekretarica s minimalnom platom od 1,35 dolara dok su u Plejboju plaćali 150 dolara za pola radnog vremena. To mi je omogućilo da idem na časove i dobijem karte za Brodvejske predstave, i to je bila nirvana - ispričala je.

Kaže kako je osim dobre zarade, imala priliku da upozna Bitsle i Džeka Nikolsona kao i mnoge druge poznate ličnosti, a neke od njih je, tvrdi, morala da odbije.

- Kada sam obukla taj kostim, pretvorila sam se u glamuroznu osobu. Osećala sam se kao "šou devojka" i to je bilo jako zabavno - dodala je.

Pravila za zečice bila su vrlo stroga i precizna

Plejbojeve zečice koje su radile u klubovima morale su da prođu rigorozan program obuke i slede stroga pravila.

'Kosa, nokti, šminka i kostimi zečića moraju biti savršeni i nijednoj zečici nije dozvoljeno da radi ako nisu ispunjene sve specifikacije. Za nepažnju u tom pogledu dodeljuju se negativni bodovi.

Dobro negovanje počinje svakodnevnim kupanjem i dobrim dezodoransom, a redovna upotreba losiona nakon kupanja održaće vašu kožu mekom i lepom. Zečice mogu plesati s pokroviteljima pod uslovom da nema bliskog fizičkog kontakta'.

Ona je bez obzira na pravila, uživala u vremenu provedenom u klubu.

- To iskustvo me je naučilo da pošaljem prave signale o tome kako želim da prema meni postupaju na radnom mestu - rekla je.

Neka od strogih pravila razotkrila je feministkinja Gloria Steinem. Otkrila je da zečice morati same da plate kostime i šminku, uključujući obavezne lažne trepavice. Od plate su im odbijali ako su imale neurednu kosu. Takođe, u klubu su istraživali tajni detektivi i znali su da traže interni pregled na polno prenosive bolesti.

'Hefner mi je u ogrtaču pokazivao svoj krevet'

Džejni Bel, druga crnkinja koja se pojavila u Plejboju, ispričala je kako joj je Hefner tokom obilaska vile pokazao svoj krevet koji se okretao i vibrirao, ali za nju je on 'fin, sjajan dečko'. Ona je u oktobru 1969. godine pojavila u središnjem delu Pljeboja.

Kasnije je postala prva crnkinja koja je osvanula na njihovoj naslovnici.

Počela je da radi za Plejboj nakon što je postala prva crnkinja koja je učestovala na izboru za Mis Teksasa, koji je deo izbora za Miss Univerzuma.

Tamo ju je ugledao fotograf koji je radio za Hefnera i predložio joj saradnju.

- Rekao mi je: 'Hoćeš li biti u magazinu', a ja sam mu odgovorila: 'Plejboj nikad nije imao crnkinju, neće me izabrati. Verovaću kad vidim'. Kasnije sam svim prijateljima u Teksasu govorila da ću biti u Plejboju i niko mi nije verovao - prisetila se.

Nakon snimanja je posetila je Plejbojevu vilu u Los Anđelesu, gde ju je u obilazak poveo sam Hefner.

- Sećam ga se, bio je u ogrtaču, a ja sam se u sebi pitala: 'Zašto je on u ogrtaču?'. Odveo me do svoje spavaće sobe, a ja sam pomislila: 'To je zanimljivo'. Pokazivao mi je okrugli krevet, a kad je pritisnuo dugme na uzglavlju, krevet je počeo da se okreće, a ponekad bi i zavibrirao. Rekla sam mu: 'Nikad pre nisam videla ovakav krevet', on je odgovorio: 'Ovaj je jedinstven'. Izašla sam iz sobe, nisam želela da budem tamo - ispričala je.

Kaže kako ne zna da li je to Hefner pokušavao da bude intiman s njom.

- Nisam htela da čekam i vidim. Ali bio je jako fin, bio je super dečko - dodala je.

Džejni je izgradila karijeru kao glumica i model, i kasnije 1979. godine pozirala gola za Plejboj, prenosi Daily Mail.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs