Ukoliko ste izgustirali sve varijante pite sa sirom i gibanice, danas probajte da napravite zalivenu pitu kupusaru:
Sastojci:
- 500 grama kora za pitu
- 700 grama kupusa
- 400-500 grama sira
- Ulje, biber, so
Preliv:
- 250 mililitara vode
- 15 grama kvasca,
- so
- 1 kašičica šećera
- 100 grama kiselog mleka
- 50 mililitara ulja

Priprema: Kupus se stavlja da se malo proprži. Dodati ulje i 50 mililitara jabukovog sirćeta. Ostaviti da se kupus krčka u tiganju.
Umutiti kvasac, vodu, ulje, jogurt ili kiselo mleko, so i 5 kašika brašna. Sjedinite i ostavite po strani.
Kada ste propržili kupus, dodajte u njega 500 grama sira i izmešajte. Uzmite 3 do 4 korice i premažite preko oko jednu kutlačicu preliva od brašna i kvasca. Zatim stavite drugu koru, pa onda fil umotajte i stavljajte u tepsiju. Možete da slažete u krug da izgleda kao da je pita napravljena od domaćih kora. Zatim kada je složite, prelijte sa ostatkom preliva od kvasca i brašna. Neka stoji oko 15 minuta na sobnoj temperaturi. Zatim je pecite na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.
Pita kupusara je pravi specijalitet, ali samo ako je spremi umešna domaćica. Ali ovaj recept će učiniti da svaka od nas bude umešna