RUČAK ZA DANAS: Turska pita od kuvanih kora - niko joj ne može odoleti
Pita je jedino jelo kojem se ukućani obraduju bilo da ga poslužite za doručak, ručak ili večeru
Objavljeno: 11.10.2022. 08:46h
Autor:
Autor:
Ukoliko ste savladali osnovni način pripreme gibanice, isprobajte recept za tursku pitu:
Potrebno je:
- 3 jaja
- 50 ml. vode
- 1/2 kašičice soli
- 300 gr. brašna
Kore kuvati u 3 litra vode sa 1 kašičicom soli i 20-30 ml ulja. Kuvane kore slagati u pouljan pleh ili tepsiju i filovati nadevom koji vi volite.
Predlog za fil: 500 grama blitva; 500 grama sira; 150 mililitra ulja.
Odozgo premazati sa 180 grama kisele pavlake i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 35min.
( Stil )