RUČAK ZA DANAS: Pileća turska supa koja okrepljuje celo telo i vraća snagu organizmu

Domaća supa sa piletinom je dokazano lekovita za celo telo, ali ovu varijantu sigurno do sada niste spremali

Objavljeno: 05.10.2022. 08:36h
Autor:
Turska pileća supa, Foto: Printscreen/youtube/leckere Suppe

Današnji predlog za ručak je domaća pileća supa, ali na turski način:

Potrebno je:

  • 4 pileća bataka
  • 1 šargarepa
  • 1 luk
  • lovorov list
  • voda
  • maslinovo ulje
  • 30 grama maslaca
  • 1 šargarepa
  • 2 srednja luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 zelena paparika
  • 2 kašike brašna
  • 100 grama testenine
  • so
  • biber
    Turska pileća supa sa povrćem i mesomfoto: Printscreen/youtube/leckere Suppe

    Priprema: Jedan luk, jednu šargarepu i 4 pileća bataka, kao i lovorov list staviti u lonac sa vodom i kuvati na tihoj vatri.

Nakon 30 minuta, meso izvadite iz supe i ostavite ga sa strane. Supu procedite i ostavite sa strane bujon. U šerpicu stavite malo maslinovog ulja, malo maslaca pa na zagrejanoj masnoći prvo prodinstajte jednu izrendanu šargarepu. Dodajte sitno seckan crni luk, sitno seckan beli luk, a zatim i jednu zelenu papriku. Nakon 10 minuta dinstanja, dodajte 2 kašike brašna pa promešajte. Dodajte bujon. Dodajte biber i so i pustite da se kuva još 30 minuta. Zatim, pileće meso sitno iseckajte, pa ga dodajte u supu. Dodajte i testeninu pa ostavite da se skuva 10 minuta. Poslužite toplo.