RUČAK ZA DANAS: Zapečeni kupus sa bogatim komadima svinjetine - obrok za prave gurmane
Vreme je da nađemo najlepši recept za sladak kupus, a ovaj je ozbiljan kandidat za najukusniji obrok ove jeseni
Objavljeno: 21.09.2022. 12:35h
Autor:
Autor:
Sezona je kupusa i sada odaberite 2 najzdravije glavice i spremite ga na ovaj način:
Potrebno je:
- 2 glavice belog kupusa
- 800 grama svinjetine bez kostiju
- Ulje
- so
- biber
- 2 kašike pavlake
- 1 kašika senfa
- 2 paradajza
- 100 grama sira
Priprema: Glavice kupusa isecite tako da dobijete pune krugove. Začinite ih pa ih kratko na malo ulja prepržite s jedne i s druge strane u tiganju, tako da dobiju zlatnu boju. U pleh na papiru za pečenje poredajte kolutove prepečenog kupusa, pa ga premažite sa obe strane namazom od pavlake, senfa i začina. Usoljeno meso stavite preko kupusa i pecite na 180 stepeni Celzijusa oko pola sata. Na meso stavite paradajz, a potom i rendan sir pa zapecite par minuta. Uživajte.
( Stil )