naučnici savetuju

MNOGI NE ZNAJU DA VOĆE NIKAKO NE SME DA SE HLADI: Stručnjak otkriva gde svi prave veliku grešku

NIJE svako voće za frižider.

Objavljeno: 04.07.2022. 12:07h 12:32h
Autor:
Foto: Shutterstock

Često se opredeljujemo za voće kao najveći izvor vitamina, a kako bi nam najviše rashladilo tople dane, držimo ga u frižideru. Međutim, pojedine vrste voća nije preporučljivo držati u frižideru.

Američko istraživanje došlo je do zaključka da citruse nikako ne bi trebalo da držimo u frižideru, kako ne bi izgubili ukus i sočnost, kao količinu vitamina koje poseduju.

foto: Shutterstock

Limun, limetu, pomorandže i grejp ne bi trebalo držati u frižideru, dok jagode i borovnice ne bi trebalo zamrzavati.

Iako je to običaj većine srpskih domaćinstava, naučnici savetuju da jagode i borovnice ne treba zamrzavati jer će izgubiti ukus i postaće previše vodene. Ukoliko ih budete zamrzavali pa odmrzavali mogu se ubuđati.

foto: Shutterstock

Kada su jabuke u pitanju, preporučuje se da se slatke zamrzavaju jer ne gube ukus, dok kisele treba izbegavati.

Banane, kivi i mango treba zamrzavati isključivo očišćene i iseckane.

Ananas i koštunjavo voće, takođe, morate da ogulite i očistite, pa nakon toga da stavite u zamrzivač.