Jedinstven ukus

RUČAK ZA DANAS: Meso i šargerepa u kremastom sosu!

Kao prilog uz ovo jelo možete da koristite krompir, testeninu ili pirinač

Objavljeno: 13.06.2022. 08:28h 08:35h
Autor:
Foto: Printscreen/youtube/ šerpica recepti

Sastojci:

  • 600 gr mesa (pileća prsa)
  • 600 gr šargarepe
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • oko 700 ml. supe ili vode
  • lovorov list, so, biber, peršunovo lišće
  • 2 - 3 kašike maslinovog ulja (maslac ili suncokretovo ulje)
  • 250 ml. pavlake za kuvanje

Priprema: Pileće meso isecite na tračice pa ga propržite na ulju. Izvadite ga iz šerpe i stavite na ubrus, a za to vreme u ulju u kojem se pržilo meso prodinstajte luk i šargarepu. Dodajte beli luk, vodu i ostavite da se krčka. Dodajte lovorov list, so i biber i ostavite da se kuva još malo. Dodajte pavlaku za kuvanje, a potom i pileće meso i ostavite sve da se krčka.

Nakon 15ak minuta, sklonite sa ringle. Poslužite uz pirinač!