PRAVI LETNJI OBROK

RUČAK ZA DANAS: Pileća bajadera! Lagani obrok, spreman za pola sata! (RECEPT)

Lagano, a preukusno

Objavljeno: 04.06.2022. 10:08h 10:18h
Autor:
Foto: Printscreen Youtube / Slađini recepti

Sastojci:

  • 1kg. belog pilećeg mesa
  • 2-3 kašike senfa
  • 2 kašičice začina
  • 200 g. rendanog kačkavalja
  • 150-200 g suvog mesa
  • 150 g kačkavalja na listiće

Preliv:

  • 2 jaja
  • 1 čaša kisele pavlake - 180g

Priprema:

Iseći belo meso na dve šnicle (na isti način iseći svo belo meso) poredjati u podmazan pleh posuti začinom pa premazati senfom. Preko senfa staviti rendani kačkavalj a preko kačkavalja poredjati suvo meso. Preko suvog mesa poredjati kačkavalj na listiće.

Preliv: izmutiti jaja (viljuškom samo da se sjedine jaja )pa dodati kiselu pavlaku, preliti bajaderu prekriti folijom pa peći na 200 C 30 min a zatim skinuti foliju i dopeći još 15 min da se uhvati lepa crvena korica.

Proces pripreme možete pogledati u vudeu ispod: