Morate da probate

TURSKA GIBANICA: Najsočnija pita na svetu se ovako pravi! (RECEPT)

Foto: Shutterstock

Sastojci:

kore za pitu

Za premazivanje:

1/2 šolje vode
1/2 šolje mleka
2 jajeta
1/2 šolje ulja

Za fil:

feta sir
čedar sir
peršun

Još:

žumance
susam

Priprema: Umutite vodu, mleko, jaja i ulje. Na pleh stavite jednu koru, pa premažite sa smesom od jaja. Zatim 2 kore umočite u tu smesu, pa stavite preko prve kore. Fetu izdrobite, čedar izrendajte, a peršun iseckajte, pa sve to sjedinite. Dobijeni fil pospite preko kora. Preko idu još 2 kore koje ste prethodno umočili u smesu od jaja, pa fil. Tako ređajte dok ne utrošite sve. Poslednjom korom pokrijte pitu, lepo ušukajte, pa premažite sa umućenim žumancetom i pospite susamom. Pecite na 200°C nekih 30 minuta, piše Stvar ukusa.

Vrhunski ukus, brza i laka priprema