Probajte
PALAČINKE OD TIKVICA I KROMPIRA SU SAVRŠEN LETNJI OBROK: Prave se za čas, najbolje se slažu sa kiselim mlekom! (RECEPT)
Nadamo se da ste iskoristili sezonu tikvica i isprobali ih na sto načina, ali evo još jednog predloga s kojim ćete otkriti novu dimenziju omiljenog letnjeg povrća.
Objavljeno: 15.06.2021. 09:05h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 2 šolje narendanih tikvica
- 1 šolja narendang krompira
- 1 jaje
- 1 kašika naseckanog peršina
- 1 kašika narendane limunove kore
- Kašika prezle
- 1 kašika putera
- 2 kašike kisele pavlake
- So, biber
Priprema:
1. Narendane tikvice i krompir ostavite barem pola sata da puste vodu, dobro ih ocedite i posolite.
2. Istucite jaje, dodajte peršun i limunovu koru. Začinite s biberom i solju prema ukusu.
3. Pomešajte tikvice i krompir i dodajte malo prezle. Zatim dodajte umućeno jaje i sve dobro izmešajte.
4. Dobro zagrejte tiganj i dodajte puter. Stavite kašiku mešavine s tikvicama na vruć puter i spljoštite špatulom.
5. Pecite palačinke dok ne dobiju boju pa ih okrenite i ponovite s drugom stranom.
6. Servirajte dok su još tople s kiselom pavlakom ili sosom po želji
Prijatno!
( Stil.kurir.rs )