Sastojci:
- 2 roštiljske kobasice
- 1/2 praziluka
- 1 konzerva paradajza u komadićima
- So
- Biber
- Čili
- 400 g testenine po želji (mi smo koristili fosili)
- parmezan ili izrendan kačkavalj
Priprema:
U zagrejan tiganj sa malo ulja (suncokretovog ili maslinovog) propržite sitno iseckan praziluk. U njega dodajte isecene kobasice u kolutovima. Kada se one malo isprže, dodajte iz konzerve paradajzu komadićima. Pustite sos da se krčka jedno 15-tak minuta.
Foto: Stil
U veliku šerpu sipajte vodu i posolite. Kada voda proključa stavite testeninu po želji ( mi smo koristili fusili).
Sos pred sam kraj začinite sa malo soli, bibera po želji i čili praha (u zavisnosti od toga koliko volite ljuto)
Foto: Stil
Iscedite špagete, pa ih prelite sosom.
Foto: Stil
Kada poslužite testeninu sa sosom, dodajte po želji parmezan ili rendani kačkavalj.
Foto: Stil
Prijatno!
Svi smo savladali bolonjeze, karbonara i pesto sos, a sada je došlo vreme za nešto pikantnije.