Lagana i hrskava
Lisnata pita od tikvica i sira: Jednostavno fenomenalna! (RECEPT)
Doručak, ručak ili večera, izaberite sami, u svakom slučaju je idealna
Objavljeno: 15.07.2019. 10:14h
Autor:
Autor:
Sastojci: 250 g lisnatog testa, 250 g tikvica, 250 g svežeg sira, 2 čena belog luka, 3 jaja, so, sveže mleveni biber, muskatni oraščić.
Priprema: Lisnato testo razvaljajte na debljinu oko tri milimetra i prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Tikvice iseckajte na tanke kolutiće, posolite i pustite da stoje oko 20 minuta kako bi otpustile višak vode.
Sveži sir pomešajte s iseckanim belim lukom, rendanim muskatnim oraščićem i jajima. Posolite i pobiberite, pa sastojke dobro izmešajte. Smesu ravnomerno rasporedite po testu, dodajte tikvice odozgo pa pecite pitu u rerni na 170 stepeni oko 40 minuta.
Uživajte!
( Stil / 24sata.hr )