JELO SA ISTOKA KOJE ZNAČI "SVE POMEŠANO" BAŠ JE ONO ŠTO VAM UJUTRU TREBA: Napravite ŠAKŠUKU za doručak bez greške

Verovatno niste probali puno izrealskih specijaliteta, ali ovaj prosto morate

Recepti
JELO SA ISTOKA KOJE ZNAČI "SVE POMEŠANO" BAŠ JE ONO ŠTO VAM UJUTRU TREBA: Napravite ŠAKŠUKU za doručak bez greške
Foto: printscreen Youtube / Gastro brat

Orijentalne arome i nama sa Balkana omiljena kombinacija luka, paradajza i jaja, čine ovo savršenim obrokom za svaki deo dana. Međutim u Izraelu, odakle je i poniklo ovo jelo omiljeno je za doručak.

Šakšuka je vrlo jednostavna za pripremu. Od sastojaka su nam potrebni:

  • 1 veća glavica crnog luka (iseckana)
  • 3 čena belog luka (iseckana)
  • 1 kašičica kumina
  • 1 kašičica čili praha
  • 1 kašičica aleve parike
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 2 konzerve oljustenog celog paradajza
  • 5 jaja
  • 1 šaka bejbi spanaća (može i običan, sveži spanać)
  • 2 supene kašike feta sira.

Ova porcija je dovoljna za 2 do 3 osobe. Uživajte i prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs