NAJSTARIJA JUGOSLOVENSKA PITA: Evo kako se sprema VRBOVAČKA PERA, sočna pita od sira i kukuruznog brašna

Najstarija pita od domaćih kora i sočnog fila koja se pravila u doba stare Jugoslavije je sve što vam treba ove nedelje

Recepti
NAJSTARIJA JUGOSLOVENSKA PITA: Evo kako se sprema VRBOVAČKA PERA, sočna pita od sira i kukuruznog brašna
Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 350-400 ml mlakog mleka
  • 600gr oštrog brašna
  • 100gr otopljenog maslaca
  • 20gr svežeg kvasca

Fil:

  • 700gr svežeg sira
  • 2 jaja
  • 1 pavlaka
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • so
  • susam
  • oko 50 gr putera

Priprema: Aktivirajtge kvasac, a potom aktiviran kvasac sipajte u brašno. Dodajte otopljen maslac i malo mleka. Umesite testo u glatku smesu. Ostavite testo da odmori 45 minuta.

Napravite fil od 700 grama mladog sira, jaja, pavlake, kukuruznog brašna i putera.

Razvucite testo šire od pleha, pa sredinu popunite sa umućenim filom, a ostatak teksta stavite preko fila. Pecite na 200 stepeni Celzijusa oko 45 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs