PUNJENE KIFLICE SA SPECIJALNIM PREMAZOM OD MASLINOVOG ULJA I BELOG LUKA: Napravite ih i garantovano neće ostati ni jedna

Ukoliko volite peciva, ove kiflice nikako ne smete da propustite, a i oni koji nisu ljubitelji, postaće kad ih probaju

Recepti
PUNJENE KIFLICE SA SPECIJALNIM PREMAZOM OD MASLINOVOG ULJA I BELOG LUKA: Napravite ih i garantovano neće ostati ni jedna
Foto: Printscreen Facebook / Mirisi iz Majine kuhinje

Punjene kiflice sa semenkama i belim lukom su prava čarolija. Njihov ukus odvešće vas ekspresno na mediteransku obalu i nećete moći da prestanete da ih jedete dok se ne ukaže dno činije. Evo kako da ih napravite, iznenadićete se koliko je jednostavno!

SASTOJCI:

  • 450 gr brašna
  • 2,3 dcl toplog mleka
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 9 gr soli

Kvasac:

  • oko 40 ml tople vode
  • 1 suvi kvasac
  • 1 kašikica šećera

Još:

  • 1 jaje za premaz
  • semenke
  • maslinovo ulje+beli luk
  • nadev po želji

PRIPREMA:

1. Formirajte kvasac tako što sve navedeno pomešate (voda, kvasac i šećer). Nakon 5-10 min. spreman je.

2. Sve suve sastojke pomešajte, dodajte tečne i stavite u mikser na 7 minuta. Možete i mešati ručno. Testo je spremno kada se odvoji od zidova posude miksera. Nakon toga premesite sa jednom šakom brašna i zatim polijete uljem. Poklopite posudu i ostavite na toplom da se udvostruči, oko sat vremena.

3. Nakon sat vremena loptu podelite na 10 jednakih loptica po 70 gr (za manje kiflice 50 gr). Oblikujete loptice i ostavite ih da narastu još pola sata.

4. Nakon pola sata razvucite kiflice, napunite i urolajte kao na videu. Namažite ih jajetom, prekrijete folijom i ostavite dodatnih pola sata u plehu u kojem ćete ih peći.

5. Nakon toga pospete ih semenkama i pečete u rerni na 220° dok ne porumene. Na samom kraju premazati sa belim lukom i maslinovim uljem. Prijatno!

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs