NAJBOLJI NOVI ŽENSKI PARFEMI ZA 2024.GODINU: Za one koje uvek vole da probaju nešto novo, predstavljamo IDEALNU listu

Idealna lista za sve one koji bi da probaju nešto novo. Inspirišite se za najbolji odabir.

Nega
NAJBOLJI NOVI ŽENSKI PARFEMI ZA 2024.GODINU: Za one koje uvek vole da probaju nešto novo, predstavljamo IDEALNU listu
Foto: Slaven Vlasic / Getty images / Profimedia

Parfemi predstavljaju finalni dodir vašem stajlingu. Trešnja na vrhu milkšejka, ili što bi Ves Gordon, kreativni direktor Karoline Herere u razgovoru za ,,Vog" rekao:,,To je poput nevidljivog aksesoara".

Svako ima svoju preferencu, neko teži više ka onim lakim, citrusnim i svežim dodirima, dok drugi preferiraju gurmanske, čvrste i opojne. Postoji podela na letnje i zimske, sezonske lakše rečeno, ali mi preporučujemo da tu podelu izbacite iz upotrebe i fokusirate se na one koji odgovaraju vašem čulu mirisa.

Sigurno znate, ili ste jedna od tih osoba, koje imaju parfem(takozvanu signaturu) koji godinama koriste i koji ne bi nipošto promenili. Postoje i oni koji vole stalno da menjaju i probaju nešto novo, ili imaju jedan parfem koji stalno koriste, ali vole da uvrste i neki novi.

Baš za osobe koje vole stalno da isprobavaju novitete, mirišu drugačije svakog puta ili jednostavno traže promenu signature ili dodak signaturi, predstavljamo vam listu novih parfema koji su uveliko aktuelni u 2024.godini.

Parfemi
foto: Shutterstock

1. TOM FORD VANILLA SEX edp

Ovaj miris pripada porodici toplih i začinskih, nudeći toplinu i slatkoću unutar gurmanske kategorije. Sadrži note vanile, harmonično izbalansirane sandalovinom, stvarajući privlačno i utešno mirisno iskustvo.

Vanila tinktura, sastojak eksplicitno kreiran za ovaj parfem, odiše mekom senzualnošću. Vanila otkriva netaknuti glamur, zagrejan misterioznim cvetovima i esencijom gorkog badema. Bezvremenski kvalitet sandalovine meša se sa primamljivim apsolutom tonke i izuzetnim ultravanil molekulom.

NOTE:

  • Ekstrakt vanile CO2: trenutna privlačnost se susreće sa prefinjenom elegancijom, postavljajući pozornicu za putovanje mirisom.
  • Tinktura vanile: Napravljena isključivo za brend Tom Ford, obavija čula u mekom, evokativnom zagrljaju.
  • Apsolut vanile: Mračan, misteriozan i neodoljivo dubok, dodaje dimenziju koja ostaje u sećanju.

Dostupan bočicama od 30ml i 50ml

2. CHRISTIAN DIOR NEW LOOK edp

Kao primer kultnog strukiranog odela Kristijana Diora iz 1947. godine, New Look je revolucionisao modu svojom smelom i elegantnom siluetom. Dior je ponovo osmislio ovo dragoceno nasleđe kao hrabar Dior parfem, rođen iz smelog kreativnog pristupa koji pomera tradicionalne granice mirisa ambera.

Parfem sadrži mešavinu aldehida C-12 MNA, ekstrakta tamjana i nota belog ćilibara koje čine njegov ukupan miris tamnim i zemljanim.

NOTE:

  • Aldehidi
  • Ekstrakt tamjana
  • Beli ćilibar

Dostupan u bočicama od 125ml i 250ml

Parfem
foto: Shutterstock

3. YVES SAINT LAURENT BLACK OPIUM OVER RED edp

Black Opium Over Red vas poziva da eksperimentišete. Vrhunac prave euforije. Miris objedinjuje klasični potpis Black Opium parfema sa novim kontrastom za dodatno uzbuđenje.

Sladunjav parfem koji spaja senzualnu kafu i cvetne note sa sočnim akordom trešnje za vrhunski voćni tvist. Ovaj ženski parfem je sanjiva topla i slatka kreacija koja zaista osvaja čula i traje celu noć.

NOTE:

  • Gornje note: trešnja, zelena mandarina
  • Srednje note: marokanski jasmin, apsolut cveta narandže, crni čaj
  • Donje note: kafa, indonežanski pačuli, vanila sa Madagaskara

Dostupan u bočicama od 30ml, 50ml i 90ml

4. GIORGIO ARMANI MY WAY NECTAR edp

Voćni i cvetni izraz, nastao iz kontrasta između sočne kruške i kremasto blistave tuberoze. Ova moderna i cvetna parfemska voda Armani za žene je vanvremenska i elegantna. Pripada porodici cvetnih mirisa. Za dame koje osvajaju crveni tepih i odišu sofisticiranošću.

  • Gornje note: Bergamot, cvet narandže, akord kruške
  • Srednje note: apsolut tuberoze, superinfuzija jasmina, list ljubičice
  • Donje note: burbonska vanila, beli mošus, kedar

Dostupan u bočicama od 30 ml, 50 ml i 90 ml

Parfem
foto: Shutterstock

5. VIKTOR&ROLF TIGER LILY edp

Očaravajući miris koji vas prenosi u srce neukroćene prirode. Ovaj miris je živopisno i zadivljujuće iskustvo koje budi vaša čula i tera vas da istražujete.

Dizajnirana za smelu i senzualnu ženu koja odiše samopouzdanjem. Uz ovaj parfem i vašu eleganciju, budite sigurne da ćete ostaviti utisak i pokoriti okruženje.

  • Gornje note: kokosovo mleko i bergamot
  • Srednje note: tigrasti liljan, jasmin i frezija
  • Donje note: mango i benzoin.

Dostupan u bočicama od 10 ml, 50 ml i 100ml

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs