SOČAN I ZDRAV KOLAČ OD JABUKA I POMORANDŽI, SA CRNOM ČOKOLADOM I BADEMIMA: Bez brašna i veštačkih šećera

Ako se razmišljate o tome da napravite zdrav kolač, ovo je pravi recept za vas

Recepti
SOČAN I ZDRAV KOLAČ OD JABUKA I POMORANDŽI, SA CRNOM ČOKOLADOM I BADEMIMA: Bez brašna i veštačkih šećera
Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 5 jabuka
  • 2 zrele banane
  • 200gr ovsenih pahuljica
  • 150gr badema
  • 2 kašike kakao praha
  • šaka suvog grožđa
  • kašičica praška za pecivo
  • kašika meda
  • rendana korica limuna i korica pomorandže
  • kašičica ili dve cimeta
  • sok od pola pomorandže i pola limuna
  • 30ml maslinovog ulja

Očistiti i izrendati jabuke. 2 zrele banane zgnječiti i pomešati s jabukama. Ovsene pahuljice, kakao i bademe usitniti u secku do teksture brašna. Dobijenu smesu povežite s jabukama i bananom. U smesu dodajte preostale sastojke (suvo grožđe, prašak za pecivo, med, korica limuna i pomorandže, cimet, sok od limuna i pomorandže i maslinovo ulje).

Sve dobro povezati i staviti u zagrejanu rernu na 180-200 stepeni Celzijusa na 35-40 minuta.

Kada se ispeklo odmah staviti preliv.

Preliv: Sok od pola pomorandže i limuna, 3-4 kašike marmelade od višnje ili pomorandže, tamna čokolada i seckani bademi.

Iscediti sok od pomorandže i limuna. U sok dodati marmeladu i pomešati. Premažite kolač u debljem sloju. Zatim otopite 60g tamne čokolade, prelijte preko i rasporedite. Pospite seckanim bademima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs