NAJSOČNIJA ŠTRUDLA OD JABUKA PRAVI SE OD GOTOVIH KORA: Recept toliko jednostavan da ga i dete može napraviti

Nema potrebe da kvasi, samo umutite fil i preliv i možete da napravite brzo najbolju štrudlu od jabuka

Recepti
20:36h Autor:
NAJSOČNIJA ŠTRUDLA OD JABUKA PRAVI SE OD GOTOVIH KORA: Recept toliko jednostavan da ga i dete može napraviti
Foto: Printscreen/youtube

Potrebno je:

  • 500g. gotovih kora za pitu
  • 1,5kg. jabuka
  • 160g. šećera
  • Sok od 1/2 limuna
  • 200g. suvo grožđe
  • 1 kašičica cimeta
  • 3 do 4 kašike griza

Preliv:

  • 4 jaja
  • 100g. šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kesice vanil šećera
  • 250ml. jogurta
  • 100 do 120ml. ulja
  • 4 kašike griza

Priprema: Jabuke oljuštite, iseckajte i stavite u dublji tiganj da se prodinstaju. Dodajte cimet, a potom i suvo grožđe, malo limunovog soka i šećer.

U činiji umutite jaja, šećer, vanil šećer, jogurt, griz, prašak za pecivo.

Koru premažite sa prelivom, pa stavite drugu koru i preliv, pa treću koru i preliv, pa zatim stavite fil od jabuka, umutajte i stavite u tepsiju. Kada umotate tri štrudle, ispecite ih na 200 stepeni oko 25 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs