KAKO SE PRAVI BOSANSKA ALVA: Slatkiš nad slatkišima, koji se pravi DECENIJAMA

Bosanksi slatkiš koji se decenijama sprema na našim prostorima prosto ostavlja bez daha sve koji ga probaju

Recepti
KAKO SE PRAVI BOSANSKA ALVA: Slatkiš nad slatkišima, koji se pravi DECENIJAMA
Foto: Printscreen/Youtube

Bosanska alva je kolač koji rame uz rame stoji sa baklavom, a recept imate baš kod nas:

Sastojci:

  • 125 g maslaca
  • 1/2 šolje ulja
  • 2 šolja brašna

Sirup bez kuvanja:

  • 2 čaše šećera
  • 3 čaše ključale vode

Priprema: U dubljem tiganju rastopite maslac i ulje. Dodajte brašno i mešajte. Zatim dodajte malo oraha, pa onda mlak sirup lagano dosipajte i neprestano mešajte. Kada dobijete glatku smesu, to je to - sklonite sa ringle i poslužite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs