ISKUSITE BOGAT I BARŠUNAST UKUS ČOKOLADNOG KOLAČA: Pravi se bez brašna i od samo 6 sastojaka, a jede se sa sladoledom

Priča se da je ovo bio omiljeni kolač Odri Hepbern i da ga je pravila u specijalnim prilikama, i vama dan može biti poseban uz ovu čokoladnu magiju

Recepti
ISKUSITE BOGAT I BARŠUNAST UKUS ČOKOLADNOG KOLAČA: Pravi se bez brašna i od samo 6 sastojaka, a jede se sa sladoledom
Foto: Shuterstock

Čokoladna torta bez brašna od samo 6 sastojaka sjedinjenih u spektakularnom ukusu. Ovaj kolač je malčice gorak, zbog tamnke čokolade, idealan je za one koji ne preferiraju preslatke poslastice, a ostaje ukusan i sočan danima.

Sastojci:

  • 300 g crne čokolade za kuvanje
  • 60 ml punomasnog mleka (taman toliko da omekša čokolada)
  • 120 g neslanog putera, isečenog na male komadiće
  • 8 jaja
  • 180 g šećera
  • šećer u prahu za posipanje
    Brauni
    foto: Shutterstock

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa.
  2. U kalup prečnika 25 ili 28 cm stavite pek-papir ili kalup namažite puterom i pobrašnjavite da se kolač ne bi zalepio. Ako vam smeta brašno, možete posuti kakao prah.
  3. Čokoladu iseckanu na kockice istopite na pari uz dodatak mleka, pa dodajte puter i mešajte dok ne postane gladak krem.
  4. Posebno umutite žumanca a posebno šećer i belanca u čvrst sneg
  5. Umućena belanca nežno umešajte u smesu od čokolade i žumanca.
  6. Sipajte testo za tortu u pripremljenu posudu i pecite 30 minuta pa isključite rernu.
  7. Otvorite vrata rerne i ostavite tortu unutra oko 10 minuta. Ovaj postupak je preventivna mera koja pomaže da kora kolača ne popuca.
  8. Izvadite tortu iz rerne i ostavite da se ohladi oko 10 minuta pre nego što je izvadite iz kalupa.
  9. Pospite šećerom u prahu i poslužite sa šlagom i sladoledom od vanile.

Prijatno!

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs