RECEPT ZA KROASANE STAR 30 GODINA: Vazdušasti i mekani kao iz pekare, a spremaju se očas posla, uspeva čak i POČETNICIMA

Donosimo vam recept za kroasane, star 30 godina, testo uspeva čak i početnicima.

Recepti
RECEPT ZA KROASANE STAR 30 GODINA: Vazdušasti i mekani kao iz pekare, a spremaju se očas posla, uspeva čak i POČETNICIMA
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

  • 200 ml vode
  • 200 ml mleka
  • 40 g svežeg kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 4 kašike ulja
  • 600 g brašna
  • 200 g margarina
  • 1 žumance

Priprema:

Zagrejati mleko pa dodati kvasac i šećer. Ostaviti da kvasac nadođe, a u posudu staviti brašno (skoro sve), pa dodati ukisao kvasac, vodu, ulje, i so. Umesiti testo dodavajući preostalo brašno, formirati oblik kugle i ostaviti 15 minuta da odstoji.

Kad to vreme prođe, iseći testo na 8 jufki i svaku rastanjiti na veličinu velikog tanjira, u krug, pa na 7 jufki narendati margarin i naslagati kao tortu, pa osmu staviti odozglo, na nju ne stavljati margarin.

Tako složeno razviti u veliki krug, debljine 3 - 5 milimetara i iseći 32 trougla. Kroasani se mogu puniti čime god želite ili ostaviti prazni. Umotati ih i malo saviti, da liče na polumesec i staviti u podmazan pleh, premazati žumancetom i ostaviti da stoje 60 minuta. Nakon toga, pecite kroasane u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs