BOŽIĆNA GABON TORTA: Puna čokolade, lešnika, a korice meke kao san - ČISTO UŽIVANJE

Za Božić je dovoljno da imate jednu tortu, ali da bude vredna. Puna čokolade i lešnika, sve je u čemu ćete uživati

Recepti
08:40h Autor:
BOŽIĆNA GABON TORTA: Puna čokolade, lešnika, a korice meke kao san - ČISTO UŽIVANJE
Foto: Printscreen/Youtube

Sastojci za fil:

  • 15 zumanaca
  • 150gr šećera
  • 300gr čokolade
  • 200gr maslaca
  • 250ml slatke pavlake

Kore: ukupno se peku 3 kore a za jednu koru potrebno je:

  • 5 belanaca
  • 50gr šećera
  • 1 kašika fila od žumanca
  • 100gr krupno mlevenih pečenih lešnika

Priprema: Prvo se sprema fil tako što se na pari skuvaju žumanci i šećer, doda se čokolada, a potom i maslac. Umutiti slatku pavlaku pa dodati ovaj fil i ostaviti da se dobro prohladi. Kore možete da pečete pojedinačno ili zajedno kako vam je lakše. Umutite belanca i šećer pa dodajte fil od žumanca i krupno secaknih lešnika. Kore peći na 180 Celzijusa oko 15 minuta u zavisnosti od jačine vaše rerne. Filujte i ukrasite po želji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs