KROMPIR NA 12 NAČINA: Posni recepti idealni za Badnje veče kao prilog, glavno jelo, predjelo ili kao čorba i varivo

Svi u kući najčešće imamo krompir, pa vam donosimo 12 načina na koji možete da ih iskoristite

Recepti
19:06h Autor:
KROMPIR NA 12 NAČINA: Posni recepti idealni za Badnje veče kao prilog, glavno jelo, predjelo ili kao čorba i varivo
Foto: Printscreen/facebook

Evo 12 posnih recepata sa krompirom koji će zadovoljiti vaše ukuse:

Posna krompir salata:

Sastojci: kuvani krompir, crni luk, sveža zelena salata, maslinovo ulje, sirće, so, biber.

Priprema: Krompir se isecka na kolutove, dodaju se iseckani luk i zelena salata. Preliva se maslinovim uljem, sirćetom, solju i biberom.

Turska salata, Krompir salata
foto: Profimedia

Posna supa od krompira:

Sastojci: krompir, šargarepa, crni luk, celer, paradajz sos, biljni začini.

Priprema: Kuvajte iseckano povrće u vodi dok ne omekša. Dodajte paradajz sos i začine po ukusu.

krompir čorba, čorba od krompira
foto: Shutterstock

Posni pire od krompira:

Sastojci: krompir, soja sos, maslinovo ulje, beli luk, biljni začini.

Priprema: Skuvajte krompir, izgnječite ga i dodajte soja sos, maslinovo ulje, sitno iseckan beli luk i začine.

Bundeva, Pire
foto: Thinkstock

Posni krompir paprikaš:

Sastojci: krompir, crni luk, crvena paprika, paradajz, začini.

Priprema: Propržite crni luk, dodajte iseckan krompir, crvenu papriku i paradajz. Kuvajte dok povrće ne omekša.

Krompir paprikaš, Paprikaš
foto: Shutterstock

Posna čorba od krompira i paradajza:

Sastojci: krompir, paradajz, crni luk, šargarepa, celer, biljni bujon, začini.

Priprema: Kuvajte iseckano povrće u biljnom bujonu dok ne omekša. Dodajte paradajz i začine.

krompir čorba, čorba od krompira
foto: Shutterstock

Posni krompir musaka:

Sastojci: krompir, paradajz sos, crni luk, beli luk, origano, biber.

Priprema: Redjajte kolutove krompira, prelivajte paradajz sosom i dodajte prženi crni luk i beli luk. Posipajte origanom i biberom.

Posna musaka, Musaka
foto: Shutterstock

Posni krompir gulaš:

Sastojci: krompir, crni luk, crvena paprika, paradajz, biljni začini.

Priprema: Propržite crni luk, dodajte iseckan krompir, crvenu papriku i paradajz. Kuvajte dok povrće ne omekša.

Posna pitica sa krompirom:

Sastojci: krompir, crni luk, listovi za pitu, maslinovo ulje, začini.

Priprema: Krompir i crni luk propržite u maslinovom ulju, stavite fil na listove za pitu, uvijte i pecite.

Patatnik, pita od krompira
foto: Shutterstock

Posni krompirići iz rerne:

Sastojci: krompir, maslinovo ulje, origano, biber.

Priprema: Isecite krompir na kolutove, premažite maslinovim uljem, pospite origanom i biberom, pecite u rerni.

Krompir iz rerne
foto: IGY THE COOK

Posna pita sa krompirom i spanaćem:

Sastojci: krompir, spanać, crni luk, listovi za pitu, maslinovo ulje.

Priprema: Propržite crni luk, dodajte kuvani krompir i spanać. Filujte listove za pitu, uvijte i pecite.

Zeljanica
foto: Thinkstock

Posna salata sa pečenim krompirom:

Sastojci: pečeni krompir, crni luk, sveža zelena salata, maslinovo ulje, senf, limunov sok, sol, biber.

Priprema: Pomešajte pečeni krompir sa iseckanim crnim lukom i salatom. Napravite preliv od maslinovog ulja, senfa, limunovog soka, soli i bibera.

Krompiruša
foto: Printscreen/youtube

Posni krompir i brokoli graten:

Sastojci: krompir, brokoli, biljni sir, biljno mleko, muskatni oraščić, so, biber.

Priprema: Skuvajte krompir i brokoli, napravite bešamel sos od biljnog mleka, dodajte biljni sir, muskatni oraščić, so i biber. Složite povrće u vatrostalnu posudu, prelijte sosom i pecite u rerni.

Ovi recepti nude raznovrsne posne opcije sa krompirom koje su ukusne i hranljive. Uživajte u pripremi i obroku!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs