SLANA TORTA SNEŽNA KRALJICA: Najlepši ukras slavske trpeze, a ukus ovog predjela je nestvaran

Slavsko predjelo koje prija baš svima, a ukus je nestvarno dobar

Recepti
Autor:
SLANA TORTA SNEŽNA KRALJICA: Najlepši ukras slavske trpeze, a ukus ovog predjela je nestvaran
Slana torta za najlepše slavsko predjelo, Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 200gr. pirinča obarenog u slanoj vodi
  • 2 obarene šargarepe
  • 2 obarena krompira
  • 4 kisela krastavčića
  • 1 veza peršuna
  • 10 maslina
  • 5 jaja
  • 400-450gr. parizer, šunka
  • 300gr. majoneza
  • 400gr. kisela pavlaka ili mileram
    Snežna kraljica
    foto: Printscreen/youtube

Priprema: Skuvan pirinač pomešajte sa vezom peršuna, seckanim jajima i parizerom i pavlakom. Pola od te smese je prvi sloj koji stavljate u kalup za tortu. Zatim preko stavite sloj majoneza, rendan krompir, rendanu šargarepu, peršun i malo šunke, pa opet sloj pirinča i tako dok ne potrošite materijal. Zatim sve ukrasite slojem majoneza, čeri paradajza i maslina.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs