dekorativa i preukusna

POSNA SLANA TORTA SA SPANAĆEM I PEČURKAMA JE TOLIKO UKUSNA DA ĆE VAM SVI TRAŽITI RECEPT: Ulepšaće vam slavsku trpezu

Posna slana torta sa spanaćem i pečurkama se pravi lako, ali se još lakše i pojede!

Recepti
17:28h Autor:
POSNA SLANA TORTA SA SPANAĆEM I PEČURKAMA JE TOLIKO UKUSNA DA ĆE VAM SVI TRAŽITI RECEPT: Ulepšaće vam slavsku trpezu
Recept za posnu slanu tortu sa spanaćem i pečurkama, Foto: Prinscreen Youtube / Kuhinja Valentina Mašković

Sezona slava je uveliko u toku, te se pripremaju razne svečane trpeze. Kako su dame uvek u potrazi za nekim novim receptima, posebno za predjelo, koje i izgleda najdekorativnije, ovoga puta smo za vas odabrali jednu zanimljivu posnu slanu tortu.

Naime, svako ko je probao, nije mogao da se zaustavi na jednom parčetu, jer neodoljiv ukus ove slane torte prosto očarava!

Spanać
foto: Profimedia

Neophodni sastojci:

Biskvitni deo (mera sa malom šoljicom za kafu):

  • brašno
  • mineralna voda
  • ulje
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašičice sode bikarbone

Fil:

  • 1kg šampinjona
  • 200gr susama
  • 350 - 400gr posnog majoneza

Dekoracacija:

  • 100 gr posnog kačkavalja

Način pripreme:

Iseckajte luk, pa ga zatim prodinstajte na malo ulja. Potom u tiganj dodajte očišćeni, opran i iseckan spanać.

Dok čekate da spanać bude gotov, uzmite jednu posudu i u nju stavite tri i po šoljice brašna, jednu i po šoljicu ulja i dve i po šoljice mineralne vode. U smesu dodajte dve ravne kašičice soli i sode bikarbone i malo bibera. Sve sastojke sjedinice žicom za mućenje.

Zatim u spanać dodajte soli i sačekate da još malo vode ispari. Za to vreme možete uključiti rernu da se zagreje na dvesta stepeni.

Prohlađeni spanać i luk ćete sjediniti sa smesom koju ste pripremili u činiji. Dobijenu masu za biskvitni deo izručite u pleh i pecite oko 25 do 20 minuta.

Paprikaš, Šampinjoni
foto: Shutterstock

Dok se biskvit peče, napravite fil od pečuraka. Stavite ih u tiganj, gde ste prethodno dodali malo ulja i dobro ih ispržite. Dodajte i malo soli i bibera. Potom odložite šampinjone u jednu posudu da se prohlade. Za to vreme susam, takođe, propržite i stavite ga u pečurke, ali jedan mali deo ostavite za dekoraciju. U fil sa pečurkama dodajte 350 - 400 gr posnog majoneza i sve lepo sjedinite.

Na biskitni deo rasporedite dobijeni fil, a potom dekorišite sa posnim kačkavaljem i susamom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs