kraljevska porodica

SAMO SE JEDNA ŽENA IZ KRALJEVSKE PORODICE NIJE POJAVILA NA SAHRANI: Zbog ovoga nije odala poslednju počast Elizabeti II

Deci kraljice Elizabete pridružili su se njihovi najbliži u čast britanskog monarha sa najdužim stažom. Međutim, postojala je jedna kraljevska osoba koja nije bila prisutna na događaju.

Porodica
05:44h Autor:
SAMO SE JEDNA ŽENA IZ KRALJEVSKE PORODICE NIJE POJAVILA NA SAHRANI: Zbog ovoga nije odala poslednju počast Elizabeti II
Koji članovi porodice nisu došli na sahranu kraljice Elizabete II?, Foto: Profimedia

Ispraćaj Elizabete II već se smatra sahranom veka. Juče se ceo svet okupio u Londonu kako bi čuvenom bristanskom monarhu ukazao poslednju počast.

Mogli smo da vidimo prisustvo svih šefova država, tridesetak kraljevskih porodica, kao i bližnje koji su se okupili na poslednjem ispraćaju njenog veličanstva.

Međutim, jedna osoba se nije pojavila - Katarina vojvotkinja od Kenta. Ona je supruga princa Edvarda, sina kraljice Elizabete II.

Katarina vojvotkinja od Kenta
foto: Profimedia

Dok je njen suprug bio prisutan, ova 89-godišnjakinja se povukla sa kraljevskih dužnosti, od tada je vrlo malo viđena u javnosti. Njeno poslednje pojavljivanje je bilo 2019. godine.

Pravi razlog nepojavljivanja je nepoznat. Mada, kako mediji pišu, imala je u jednom periodu zdravstvenih problema.

Katarina vojvotkinja od Kenta
foto: Profimedia

Katarina Lusi Meri Vorsli je četvrto dete i jedina ćerka ser Vilijama Vorslija i njegove supruge Džojs Morgan Bruner. Upoznala je vojvodu od Kenta kada je imala 24 godine, dok je Edvard živeo u Keterik kampu, engleskoj vojnoj bazi.

Par se venčao 1961. godine i imaju troje dece, lorda Nikolasa, Helen Tejlor i Džordža, grofa od Sent Endruza, i, čak, desetoro unučadi.

Katarina vojvotkinja od Kenta
foto: Profimedia

Katarina je 13 godina radila kao nastavnica muzičkog u osnovnoj školi.

"Bila sam poznata samo kao gospođa Kenše. Samo je direktor znao ko sam zapravo. Roditelji nisu znali kao ni učenici. Niko nije primetio, jer se nigde nisam pojavljivala", izjavila je vojvotkinja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs