tajno pismo

KRALJICA JE OSTAVILA TAJNO PISMO UZ NAPOMENU DA SE OTVORI ZA 63 GODINE:"Sami izaberite dan i pročitajte ga 2085. godine"

Pokojna kraljica Elizabta ostavila je iza sebe misteriozno pismo koje se nalazi u Sidneju i otvoriće se tek za 63 godine

Vesti
17:20h Autor:
KRALJICA JE OSTAVILA TAJNO PISMO UZ NAPOMENU DA SE OTVORI ZA 63 GODINE:"Sami izaberite dan i pročitajte ga 2085. godine"
Foto: Profimedia

Dok nacija žali za preminulom kraljicom Elizabetom stiže vest da je pokojna kraljica iza sebe ostavila tajno pismo i naredila da se isto otvori tek 2085. godine, tj. za 63 godine od njene smrti

Kraljica Elizabeta je pismo ostavila građanima Sidneja, prenosi Independet.

Kao šef države Australije, kraljica je napisala pismo koje se nalazi u vremenskoj kapsuli unutar zgrade koja je bila posvećena njenoj pra-prababi, kraljici Viktoriji. Sa pismom je stiglo i uputstvo: "Sami izaberite dan u 2085. godini, a potom, molim vas, otvorite ovu kovertu i njen sadržaj prenesite građanima Sidneja - to je moja poruka."

Pismo je potpisano sa "Elizabeta" i čuva se u posebnoj staklenoj kapsuli. Izveštaji kažu da čak ni kraljičino najličnije osoblje nije upoznato sa sadržajem pisma.

Zgrada kraljice Viktorije je prvi put izgrađena 1898. godine kako bi proslavila njen dijamantski jubilej.

Kraljica Elizabeta II
foto: Profimedia

Sada, kada je kraljica preminula, kralj Čarls III je najnoviji britanski monarh i samim tim šef države u 15 kraljevstava Komonvelta. To uključuje Novi Zeland, Australiju, Kanadu i razne karipske nacije.

Australijski premijer Entoni Albanez napomenuo je da će ta zemlja u četvrtak, 22. septembra, proglasiti praznik u čast preminule kraljice Elizabete II.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs