Navike u ishrani

Nedelju dana jela 3 jaja za doručak: Evo kakve je promene doživela!

Za jaja se odlučila zato što su bogata proteinima, i sadrže vitamine D, E i B 12 te su bogata mineralima, a i jeftina su u odnosu na druge zdrave namirnice
Fitnes & Nutricija
16:12h Autor:
Nedelju dana jela 3 jaja za doručak: Evo kakve je promene doživela!
Foto: Thinkstock

Često pronalazimo stotinu izgovora zašto ne stignemo da doručkujemo i umesto kvalitetnog doručka, glad pokušavamo da utolimo jabukom ili bananom. Slično se događalo i Stefani Eklkemp koja je odlučila da promeni navike i da svako jutro za doručak pojede tri jaja.

Kako je promenila svoje navike i kakav efekat je imao ovakav doručak opisala je u članku koji je objavljen na sajtu Organic life.

"Ujutro u žurbi uglavnom pojedem samo bananu ili jabuku. Primetila sam da me takav doručak čini nervoznom i glad počnem da osećam mnogo pre ručka. Zato sam odlučila da promenim navike i dala sam sama sebi zadatak - nedelju dana ću svako jutro da pojedem tri jaja", počela je Stefani svoju priču.

Za jaja se odlučila zato što su bogata proteinima, i sadrže vitamine D, E i B 12 te su bogata mineralima, a i jeftina su u odnosu na druge zdrave namirnice.

"Znala sam da će mi mnogi prigovarati i pametovati što sam se odlučila na ovaj eksperiment i da će mi govoriti kako će me holesterol iz jaja ubiti. Iskreno, mislim da je cela priča o holesterolu u jajima malo "naduvana" i nisam se time opterećivala. Uostalom, poslednja istraživanja utvrdila su da holesterol u jajima nije štetan za zdravlje čoveka, naravno ako se jaja jedu u normalnim količinama", piše Stefani.

Koliko jaja dnevno smete da pojedete zavisi od toga koliko ste fizički aktivni i kakve su vaše druge prehrambene navike.

"Aktivna sam osoba, jedem poprilično uravnoteženu ishranu i zaključila sam da su tri jaja svako jutro idealan izvor proteina koje do sada nisam ujutro unosila u organizam", otkriva Stefani i kaže da su joj uobičajeni način pripreme jaja brzo dosadili i odlučila je da malo "začini" svoj obrok jajima.

Kajgana po receptu Entonija Burdena: Najukusniji doručak na svetu! (VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Tako je u kajganu dodala kukuruz i grašak. Dan kasnije je dodala u tu kombinaciju i avokado i korijander, a treći dan je jajima dodala i kelj. Priznaje da to nije bila baš ukusna kombinacija, ali preživela je. Shvatila je da joj ništa ne sme biti izgovor za preskakanje doručka:

"Jedan dan sam već bila na vratima i kretala na posao i shvatila sam da nisam doručkovala. Vratila sam se u kuhinju i za manje od pet minuta pripremila jaja koja sam samo bacila na tiganj, dodala im malo soli i promešala ih villjuškom."

S tri jaja ujutro Stefani je otprilike unosila u organizam oko 21 gram proteina i osetila je brojne promene zbog toga.

Običnu kafu zamenite zlatnom: Napitak koji izbacuje sve otrove iz tela! (RECEPT)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Pre svega, više nisam bila gladna već u deset ujutro nego sam bez krčanja u stomaku dočekala vreme ručka. Zbog toga sam i lakše mogla da se usredsredim na posao, jer nisam razmišljala o gladi i nisam bila nervozna niti sam imala potrebu da popijem još kafe", otkrila je Stefani prednosti koje joj je doneo doručak s tri jaja.

Kaže da je osim toga zbog ovakvog doručka svako jutro imala i deset minuta vremena za sebe:

"Činjenica da ovaj doručak ne mogu da pojedem u hodu poput banane prisilio me da svako jutro sednem i jedem i to vreme posvetim sama sebi."

Godinama se za doručak trovala slatkišima, kosa joj opadala: Evo kako danas izgleda! (FOTO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs