Savršeno oblačenje

Poslovni stil po uzoru na Amal Kluni: Ovo su njena modna pravila! (FOTO)

Kako smo već zagazili u septembar, ovih dana se uglavnom suočavamo sa dilemom šta obući na posao. Jutra i večeri su sveže, a tokom dana je prilično toplo

Moda
18:23h Autor:
Poslovni stil po uzoru na Amal Kluni: Ovo su njena modna pravila! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Iako joj žene uglavnom zavide na zgodnom suprugu, glumcu Džordžu Kluniju, Amal Kluni pored uspešnog braka i porodice ima mnoštvo drugih kvaliteta kojima je pridobila simpatije javnosti. Pored impozantne advokatske karijere, ova dama i te kako pleni svojim šarmom, negovanim izgledom, ali i sofisticiranim, ženstvenim kombinacijama koje uvek i u svakoj prilici nosi sa puno stila.

Kako smo već zagazili u septembar, ovih dana se uglavnom suočavamo sa dilemom šta obući na posao. Jutra i večeri su sveže, a tokom dana je prilično toplo. Uz to treba izgledati odmereno i damski. Pa kako pomiriti sve te zahteve? Amal Kluni je neko ko dobro zna odgovor na ovo pitanje, te vam u nastavku donosimo neka od njenih najlepših poslovnih izdanja koja vam mogu poslužiti kao inspiracija.

1) Prigrlite boje

Iako se bavi vrlo važnim i ozbiljnim poslom, to ne znači da Amal ne nosi jarke boje i zanimljive dezene. Naprotiv, ona ih često kombinuje kako bi osvežila svoj poslovni stil i oplemenila stroge linije poslovnih komada. Dakle, ešarpa, haljina ili suknja u nekoj atraktivnoj boji biće pun pogodak.

Amal Kluni u još jednom savršenom izdanju: Letnja haljina koja telu daje obline! (FOTO)

foto: Profimedia

2) Blok štikla je idealna za dug radni dan

Elegantno poslovno odevanje nalaže i visoke potpetice. No, Amal zna trik pomoću koga uvek izgleda lepo, ali tako da njena stopala ne trpe. U pitanju su blok potpetice, odnosno deblje štikle koje su daleko stabilnije od ekserica, a i dalje izgledaju vrlo lepo. Druga opcija su salonke na nisku, takozvanu kitten štiklu.

10 stilskih pravila Amal Kluni: Jarke boje, savršen kroj, sveže isfenirana kosa! (FOTO)

foto: Profimedia

3) Plisirana suknja kao ključni komad

Ovaj klasičan damski komad možete nositi i tokom leta i tokom zime. Bilo da je kombinujete uz košulju, zanimljivu bluzu ili sako, ova suknja biće pun pogodak u svakoj prilici.

Kako joj polazi za rukom da nikad ne greši: 10 tajni stila modne ikone Amal Kluni! (FOTO)

foto: Profimedia

4) Kraći sakoi laskaju figuri

Iako Amal ima zavidnu manekensku građu, te joj sve lepo stoji, istina je da kombinacija kraćeg sakoa i pantalona visokog struka izdužuje figuru i lepo pristaje svima.

Amal Kluni očitala još jednu lekciju iz stila: Prelepa advokatica u nikad opuštenijem izdanju! (FOTO)

foto: Profimedia

5) Majice su takođe dobrodošle

Verovatno ne biste pretpostavile da bi se jedna advokatica opredelila za običnu pamučnu majicu, ali Amal i nju ume da iznese na pravi način. Ovaj jednostavan komad u nekoj neutralnoj boji poslužiće kao sjajna osnova za slojevite kombinacije, ali i biti odličan spoj sa suknjom ili pantalonama u nekoj kontrasnoj boji.

Amal je boginja stila: Prelepa supruga Džordža Klunija u bordo haljini zasenila sve prisutne! (FOTO)

foto: Profimedia

6) Monohromatske kombinacije izdužuju figuru

Odabirom jednobojne kombinacije od glave do pete ostavićete utisak stilizovane dame, a uz to ćete izgledati vrlo fit. Skladna kombinacija mantila, sakoa ili kaputa i haljine u istom tonu delovaće vrlo prefinjeno i skupoceno.

Amal Kluni prvi put progovorila o braku: Ono što je rekla o suprugu Džordžu raznežilo je svet!

foto: Profimedia

7) Investirajte u veliku kožnu tašnu

Svaka poslovna dama sa sobom nosi gomilu fascikli, rokovnika i drugih sitnica, te joj je potrebna jedna velika tašna. No, kako biste i pored toga izgledale šik, birajte kožne torbe čvršće forme. U pogledu nijanse, sve boje su u igri, ukoliko se naravno slažu sa ostatkom garderobe.

Amal Kluni šokirala: Niko nije očekivao da će svetska lepotica ovako da se obuče (FOTO)

foto: Profimedia

8) Krojena odela za moćan utisak

Dobro krojeno odelo svakome pristaje, a kako su ove sezone odela ponovo vrlo popularna, priuštite sebi jedno koje ćete moći da nosite u raznim prilikama. Bilo da ga kombinujete sa košuljama, bluzama, majicama ili nosite rasparno s drugim komadima, dobro odelo uvek ostavlja moćan utisak.

Pre Amal izgubio veru u brak, a sada bi i život dao za nju: Džordž Kluni o svojoj najvećoj ljubavi! (FOTO)

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs