TIJANU BOŠKOVIĆ ZAVEO JE ZGODAN SRBIN KOJI NEMA VEZE SA SPORTOM, A ODLIČNO ZARAĐUJE: Pored njega je pronašla mir i sreću

Tijana Bošković je jedna od najboljih odbojkašica na svetu, a godinama uživa u skladnoj vezi bez skandala.

Ljubav
09:47h Autor:
TIJANU BOŠKOVIĆ ZAVEO JE ZGODAN SRBIN KOJI NEMA VEZE SA SPORTOM, A ODLIČNO ZARAĐUJE: Pored njega je pronašla mir i sreću
Ko je dečko Tijane Bošković?, Foto: Printscreen Instagram / coti_18

Odbojkašica Tijana Bošković pravi čuda na terenu, njeni potezi u igri su neverovatna poslastica za gledaoce, a vrlo često ostavlja bez daha svojim umećem. Hrabro se borila sa ostalim koleginicama iz tima na Evropskom prvenstvu, osvojile su na kraju srebrnu medalju, ali najsjajniju!

Kako je tekao put do uspeha sjajne Tijane?

Rođena je u Republici Srpkoj 8. marta 1997. godine. Otac Ljupko je bio fudbaler, a majka se nije bavila sportom. Međutim, u njoj se krio nesvakidašnji talenat.

Tijana Bošković
foto: Profimedia

Prvo se oprobala kao karatistkinja, međutim, vrlo brzo je shvatila da to nije sport za nju. Kada je postalo jasno da će izrasti u vrlo visoku devojku, počela je da igra odbojku i košarku.

Gledajući stariju sestru na odbojkaškim terenima, ipak se odlučila da sledi njene korakre, ne sluteći da će posti jedna od najboljih odbojkašica na terenu.

Odbojkom je počela da se bavi u osnovnoj školi i sa školskim timom osvojila je tri prvenstva.

U mlađim kategorijama igrala je za ženski odbojkaški klub Hercegovac iz Bileće. Od 2011. godine prešla je u Partizan Vizuru sa kojim je osvojila dve titule prvaka, jedan kup i dva superkupa Srbije.

Standardna je članica seniorske reprezentacije Srbije, jedna je od vodećih igračica i sa reprezentacijom je osvajala medalje na takmičenjima u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Bila je proglašena od strane FIVB i CEV za najkorisniju odbojkašicu Svetskog prvenstva i Evropskog prvenstva. Dva puta je proglašena za najbolju sportistkinju Srbije od strane srpskog olimpijskog komiteta. Oborila je i svetski rekord po brzini smeča od 110,3 kilometara na čas, na meču polufinala Evropskog prvenstva protiv Turske 2021. godine.

Igra na poziciji korektora i ternutno nastupa za turski Edžzadžibaši.

1 / 5 Foto: EPA / Sergei Ilnitsky

Uživa u stabilnoj vezi

Već nekoliko godina uživa u ljubavi sa dečkom Đorđem Orestijevićem. Iako su dugo zajedno, uspevaju da sačuvaju vezu od očiju javnosti.

Ali, ukoliko sudimo po slikama sa društvenih mreža, uvek podržavaju jedno drugo, te se trude da slobodne momente iskoriste na najbolji način. Često putuju, a po komentarima mnogih, veoma su lep par.

Dorđe je softverski inženjer, a trenutno radi u jednoj IT kompaniji sa sedištem u Srbiji. U okviru fimre je trenutno na poziciji - QA inženjer automatizacije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs