ZALJUBIO SAM SE U PRIJATELJICU SANDRU I TRAŽIO OD SUPRUGE OTVORENI BRAK: Njena rekacija je užasan šok za sve žene

Otvoreni brakovi su sve češći. Prema studiji iz 2015. objavljenoj u "Journal of Sek Research", pretraga pojmova vezanih za otvorene veze stalno raste u poslednjih 10 godina

Ljubav
Autor:
ZALJUBIO SAM SE U PRIJATELJICU SANDRU I TRAŽIO OD SUPRUGE OTVORENI BRAK: Njena rekacija je užasan šok za sve žene
Bračni par, ilustracija, Foto: Shutterstock

U studiji objavljenoj u "Journal of Sek Research", grupa istraživača je otkrila da je više od jednog do pet Amerikanaca bilo u nemonogamnoj vezi u nekom trenutku svog života. Drugim rečima, američki parovi shvataju da možda imaju potrebe veće od ili izvan onoga što monogamno partnerstvo može da ponudi i zato pronalaze nove načine da naprave netradicionalne poteze koji odgovaraju njihovim potrebama. Ali, čak i onima koji su u otvorenim vezama može biti teško da shvate kako da ih izvrše.

ilustracija
ilustracijafoto: Shutterstock

Džon, koji živi u Arizoni i ima otvoren brak oko šest meseci, govori o tome kako je došlo do njegove želje za otvorenim brakom i kako on, njegova žena i njegova partnerka uspevaju da funkcionišu u takvom odnosu.

"Moja najbolja drugarica Sandra je htela da dođe jedne noći i da prenoći. Malo pre toga se uselila u svoj stan i osećala je strah da ostane sama. Sandra i ja smo u to vreme pisali zajedničke članke jer smo oboje pisci. To nas je i zbližilo. Mi smo samo pisali priče, i odatle je naš odnos samo napredovao.

Radili smo priču gde je morala da zamisli kako bi bilo sa mnom, pa da to napiše. Pitao sam suprugu da li joj smeta ako ostanem na kauču sa njom te noći. Moja žena je rekla, da joj ne smeta."

ilustracija
ilustracijafoto: Shutterstock

Kada sam pitao suprugu da prespavam sa Sandrom, njen odgovor me šokirao

"Priznajem da sam bio pomalo šokiran. Pitao sam suprugu da li shvata da može među nama nešto da se desi i da li je svesna toga. Supruga mi je rekla da je svesna i da veruje da će moj odnos sa Sandrom da nas još više zbliži jer je sigurna da je svaka promena korisna.

Nas troje smo zajedno na času kreativnog pisanja, tako da moja žena očigledno poznaje Sandru skoro isto kao i ja. Tako je moja supruga znala da je Sandra vrlo koketna.

Bio sam iznenađen, a možda i malo šokiran. Ali više prijatno iznenađen.

U suštini, Sandra želi da s vremena na vreme dolazim kod nje. Ponekad nije ni za šta drugo nego samo joj treba neko sa kim bi razgovarala. I to je sasvim prihvatljivo. S vremena na vreme, ona dolazi kod nas da prenoži, spava na kauču i ja spavam tamo sa njom."

ilustracija
ilustracijafoto: Shutterstock

Sandra i ja smo povremeno intimni, dakle, više od prijatelja

"Da budem iskren, Sandra i ja smo više od prijatelja. Povremeno smo intimni."

Postoji razlika između intimnosti sa Sandrom i mojom ženom

"Da budem iskren, stalno govorimo jedno drugom da se volimo i da smo zaljubljeni jedno u drugo, ali postoji razlika između te vrste intimnosti i one koju imam sa svojom ženom.

Razlika je u tome što Sandra i ja, nikada nemamo priliku da zaista budemo zajedno. Ona ima devojku na istočnoj obali. Želi da je veri. Jedina stvar na kojoj moramo da zasnivamo naš odnos je da znamo da možemo da razgovaramo jedno s drugim i da budemo podrška jedni drugima.

I rekao sam joj da je ljubav na poslednjem mestu u našoj vezi. Ja sam njen najbolji prijatelj — to je najvažnije. I ona se slaže sa tim. Ovakvo prijateljstvo nisam imao još od srednje škole, što je bilo jako davno.

Što se tiče bilo kakve rasprave o održavanju braka ili bilo čemu sličnom, moja žena zna da kad god idem da je vidim, ili šta god, uvek postoji mogućnost da će se nešto desiti."

Kako je otvaranje braka uticalo na njegov odnos sa suprugom?

"Postoje neke stvari koje mi se sviđaju. Ponekad supruga izgleda kao da je ljubomorna zbog toga. Ali za nas, to je samo pitanje kada će da dođe do kraja braka. Ona tu ljubomoru ne pokazuje nikome drugom. To sam samo ja — i to je takođe u redu. Imam razumevanje, ali ne znam do kad ću moći to da izdržim".

Kada sam započeo intiman odnos sa Sandrom, povećala mi se emocionalna intimnost sa suprugom

"Ima trenutaka kada supruga poželi više da se mazi, više nego što je to činila ranije, bilo na kauču ili u krevetu, otkako je ovo počelo sa Sandrom. I to je uvek dobra stvar. U izvesnoj meri, to je takođe povećalo našu emocionalnu intimnost.

brak
foto: Instagram / kimlawcrimlaw

Jedino pravilo je da ne radim ništa ispred nje ili tamo gde je ona u blizini da može to da vidi. Ona to zaista ne želi da čuje. I ja to razumem. A kada Sandra odseda kod nas, ona ostaje na kauču, koji je na suprotnom kraju kuće od spavaće sobe. Ako odem do Sandre, ona očigledno ništa ne čuje i ne vidi."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs