KAKO JE ISIDORA BJELICA UHVATILA PAJKIĆA U NEVERI: Posle ovog je sela i napisala ROMAN O PRELJUBI

Isidora Bjelica je bila ličnost koja privlači pažnju javnosti. Sve što je radila, govorila i pisala nailazilo je na veliki odjek

Ljubav
12:27h
KAKO JE ISIDORA BJELICA UHVATILA PAJKIĆA U NEVERI: Posle ovog je sela i napisala ROMAN O PRELJUBI
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Kada je Isidora Bjelica napisala svoj Roman o preljubi pre 12 godina, prirodno se povela priča o tome da li je nju nekad muž prevario. Ona je o ovoj kao i o mnogim temama pričala otvoreno.

"Sve je počelo tako što sam otkrila da moj suprug Nebojša Pajkić ima romantičnu SMS prepisku s jednom ženom, što je meni bilo dovoljno, čak i gore nego bilo šta drugo. Taj skandal iskoristila sam da ga upregnem da radi za roman i nastavi prepisku," priznala je Isidora u jednom intervju za Story.

Na pitanje kako je reagovala u tom momentu, ona je rekla: "Shvatam da muškarac u andropauzi na toliko divljenja jedne umetnice koja mu je slala te poruke mora da odgovori, a s druge strane imamo otvoren brak pa mi je bilo šokantno što mi to nije prijavio.

Isidora Bjelica
foto: Printscreen Youtube / isidorabjelicapajkic

Dobijala sam i ja slične poruke, ali uvek sam mu to prijavljivala. Nalazimo se u eri kada je to neka vrsta ventila i ja u tome ne vidim ništa loše. Veliki broj svetskih zvezda ima slične romantične prepiske, ali stvar je poverenja da se takve stvari kažu."

Na njihovu ljubav nije se oduvek gledalo blagonaklono. Naime, Nebojša Pajkić je bio 15 godina stariji od Isidore, njen profesor i oženjen čovek kada su se upoznali.

"Osuđivali su nas na sve načine, jer, em što je Nebojša tada bio u građanskom braku, em što je stariji od mene 15 godina," ispričala je Isidora koja se u Nebojšu zaljubila u njega još na prijemnom ispitu.

Isidora Bjelica, Nebojša Pajkić
foto: Facebook / Isidora Bjelica

"Izgledao je zaista jako harizmatično i fensi dok je dežurao na našem prijemnom. Dosta mojih prijateljica, koje su već bile studentkinje, takođe su bile zaljubljene u njega, i stalno su mi pričale gde Pajkić ide u bioskop, a gde u kafanu. Pratile su ga. On je bio vrsta nekog fetiš mladog profesora.

Ja sam tada nameravala da ako ne položim prijemni, odem u Meksiko sa jednom svojom simpatijom. Međutim, kada sam videla Pajkića, onako artificijelnog, kao da je Keri Grant u Hičkokovom filmu “Sever, severozapad”, pomislila sam: “Čekaj, ja moram da položim ovaj prijemni.” Prvo smo bili prijatelji. Svakog svog frajera i verenika upoznavala sam sa njim u nadi da će mi reći: “Ma ne, ti si za mene.” Ali, on je Mačka u kineskom horoskopu i prošlo je mnogo godina dok najzad nismo uplovili u našu romansu života."

Par je bio u braku od 1994. godine pa sve do 2020. godine kada je književnica preminula.

Isidora Bjelica
foto: Facebook / Isidora Bjelica

A ovako je jednom prilikom Nebojša govorio o početku njihove ljubavi:

-Odmah smo se zbližili, bili smo zaista veoma dobri prijatelji, jer sam ja imao taj brak u kom sam još uvek bio zbog deteta. Mislio sam da dete mora da napuni četiri ili pet godina, da ima neka svoja sećanja, svoje biće, a bilo mi je nezgodno da to prepustim samo drugom roditelju. Mada, sad znam da posle lošeg početka nema dobrog rešenja. Kad je otvaranje loše, nema te sredine partije koja može da izvadi stvar, nego, što bi rekli poklonici šaha, sledi paklena završnica. Zatim, pošto sam legalista, a Isidora je bila u teškoj situaciji, nisam nikako mislio da kao profesor i studentkinja možemo da imamo vezu, mada mi ona stalno prigovara za to, iako zna da je tačno. Moj argument je to što bi ona, da se smuvala s profesorom, ostala bez cele svoje literature, jer mnogi njeni romani imaju taj zaplet s početka studija."

Na pitanje kako je opstajao njen brak sa Pajkiće, Isidora je ovako rekla:

"Opstaje zahvaljujući putovanjima na kojima smo posvećeni jedno drugom jer u Beogradu za to nemamo vremena. Mada, preživeli smo nekoliko velikih kriza. Jednom sam Pajkića čak izbacila iz kuće, ali onda smo kroz razgovor pronašli način da prevaziđemo probleme i nesuglasice. Posle jedne takve situacije, seks nam sa depresivnih jednom u četrnaest dana, popeo na tri puta dnevno."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs