ISIDORA JE SMATRALA DA SE OD OVOGA RAZBOLELA: "Nisam jela kobasice, niti pušila cigare, ali ovo je najkancerogenije..."

Nije pušila, pila, niti se nezdravo hranila i nekoliko puta je izjavila kako takve navike nisu uzrok njene bolesti, jer ih nije upražnjavala.

Celebrities
15:55h Autor:
ISIDORA JE SMATRALA DA SE OD OVOGA RAZBOLELA: "Nisam jela kobasice, niti pušila cigare, ali ovo je najkancerogenije..."
Foto: Facebook / Isidora Bjelica

Isidora Bjelica, spisateljica i veliki životni borac, iza sebe je ostavila tešku bolest 2016. godine, naime, tada je po četvrti put pobedila rak.

Kako je ta borba uticala na nju i kako je okolina reagovala na njenu bolest, Isidora je tada izjavila:

"Prošla sam 12 zemalja i stotine terapija. Prosto, rešila sam da probam sve što postoji. Niko ne zna šta je kancer i kako nastaje. Ja sam jako otvorena osoba i da bih bila duže sa decom rešila sam da probam sve, ma kako teško i bolno to bilo", rekla je za Bktvnews.com.

Isidora Bjelica
foto: Facebook / Isidora Bjelica

Isidora je u svojoj borbi sa opakom bolešću tražila ne samo fizički odgovor, već i duševni: "Dosta sam naučila o ljubavi, životu, umu, telu, menjala sam se i učila. Grešila, vraćala se, ispravljala pa ponovo, padala, menjala, probala... verovala sam da Gospod mora biti milostiv prema nekom ko je toliko uporan i iskren u srcu".

Isidora Bjelica
foto: Facebook / Isidora Bjelica

Nije pušila, pila, niti se nezdravo hranila i nekoliko puta je izjavila kako takve navike nisu uzrok njene bolesti, jer ih nije upražnjavala. Uzrok svoje bolesti videla je u duševnom stanju koje je osećala.

"Nisam jela ni kobasice ni slaninu niti pusila cigarete, ni pila alkohol, tuga je ta koja je najkancerogenija, nje sam pak imala u galonima.."

Isidora Bjelica
foto: Fonet

Borba sa bolešću trajala je dugo, punih osam godina, ali svi teški momenti, mučne terapije, bolovi koje je osećala, nisu pokolebali Isidoru u odluci da pobedi rak. Bila je optimista i uvek je sa javnošću delila i najsitnije detalje onoga što joj se dešavalo kroz mučne hemoterapije u nadi da će time pomoći onima koji preživaljavaju i prolaze isto ono kroz šta ona prolazi.

Nije prestala ni da piše. Naprotiv, bolest joj je bila dodatna inspiracija da napiše još nekoliko romana. U nekima od njih govorila je i o borbi sa bolešću.

Borbu je, pored raka, vodila i sa finansijama, jer su tretmani koji su joj bili neophodni bili ekstremno skupi i većini, pa i njoj – nedostupni.

Isidora Bjelica
foto: Printscreen Facebook/Isidora Bjelica

Pevač Vlado Georgiev je 2015.godine, bez obzira na bronhitis, pevao punih šest sati, na tri uzastupna koncerta i uspeo da skupi 15.000 evra, koliko je bilo potrebno Isidori Bjelici da plati prvu turu terapija u Švajcarskoj.

Pored dece Isidore Bjelice i njenog tate Dimitrija, koncertu su prisustvovali svi humani ljudi koji su želeli da pomognu poznatoj spisateljici u njenoj borbi sa opakom bolešću.

Vlado Georgijev
foto: Kurir / Marina Lopičić

Spisateljica, koja je često umela da se našali na račun opake bolesti sa kojom se borila izjavila je tada da će Vladu odneti vruću supu, jer je stoički izdržao šest sati na bini i pomogao joj time da ode na prekopotrebno lečenje.

"Rak je najgora sponzoruša, troši bez prestanka", izjavila je tada Isidora, koja se borila sa nedostatkom novčanih sredstava za skupa lečenja u inostranstvu.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs