"DA MOGU DA VRATIM VREME, SAMO BIH NATERALA RODITELJE DA SE RAZVEDU": Glumica je preživela jer je njena mama ubila tatu

Jeziva ispovest oskarovke koja je kao dete svedočila gotovo svakodnevnom nasilju u porodici.

Celebrities
11:16h Autor:
"DA MOGU DA VRATIM VREME, SAMO BIH NATERALA RODITELJE DA SE RAZVEDU": Glumica je preživela jer je njena mama ubila tatu
Foto: Roger / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Holivudska glumica Šarliz Teron (48), dobitnica Oskara i umetnica koja je svojim talentom i lepotom obeležila kraj devedesetih i početak 21. veka, ostvarila je svoj najveći uspeh 2004. godine kada je nagrađena Oskarom za izuzetnu ulogu u filmu "Monstrum". Za potrebe ove uloge, Šarliz je morala da se ugoji, čak 15 kilograma.

Kasnije je bila nominovana još dva puta za Oskara, a trenutno živi svoj san u Los Anđelesu, gde deli dom sa svojom decom. Uživa u privilegiji biranja uloga i nosi status jedne od najcenjenijih glumica na svetu.

Šarliz Teron
foto: Profimedia

Ipak, dok je odrastala u svojoj rodnoj Južnoj Africi, Šarliz nije mogla ni da nasluti šta joj je život spremio. Bila je dete nasilnika i alkoholičara Čarlsa Terona, koji je sav svoj bes usmeravao na njenu majku Gerdu, što je trajalo godinama.

Zapravo životna priča glumice jezivija je čak i od pojedinih filmova u kojima je igrala, pogotovo kada je reč o detinjstvu koje, kako je više puta isticala, ne bi poželela ni najgorem neprijatelju.

Oca opisuje kao jako bolesnog čoveka, pored koga je njen život bio pakao.

"Dani sa zavisnikom su nepredvidivi i ta nepredvidljivost je ugrađena u vaš organizam do kraja života, utiče više nego događaj od te noći", rekla je ona.

Šarliz Teron
foto: Profimedia

Rasla je gledajući kako njena majka trpi batine i uvrede, a sve je kulminiralo kada je Šarliz imala 15 godina – Gerda je uzela pištolj i, nakon što je Čarls naoružan došao kući, usmrtila ga na licu mesta, prenosi Glossy.rs

Šarliz Teron retko je pričala o ovom traumatičnom događaju, a jednom prilikom je istakla da je to mnogo složenija priča o jedne strašne noći.

"Mislim da je to mnogo komplikovanije od jedne noći traume u životu" , rekla je glumica za Town & Country pre nekoliko godina.

Šarliz Teron
foto: Profimedia

Sve se dogodilo 1991. godine, kada je otac dušao kući naoružan i u alkoholisanom stanju: "Moj otac je bio toliko pijan da je čudo što mogao da hoda kada se pojavio u kući s pištoljem" , ispričala je za NPR.

"Mama i ja smo bile u spavaćoj sobi, naslonjene na vrata kroz koja je on pokušavao da prođe. Obe smo se naslonile da ne bi mogao da ih otvori. Napravio je korak unazad i triput pucao u vrata. Nijedan metak nas nije pogodio, što je pravo čudo" , ispričala je, dodajući da je njen otac bio "veoma bolestan čovek" i alkoholičar ceo svoj život.

"Poznavala sam ga na samo jedan način, kao alkoholičara" , priznala je Šarliz. "To je jedna prilično beznadežna situacija. Naša porodica je jednostavno bila zaglavljena u tome."

Šarliz Teron
foto: Profimedia

Gerda je potom u samoodbrani ubila muža. Šarliz napominje da žrtve nasilja u porodici ne mogu da svedu svoje traumatično iskustvo na jedan konkretan trenutak.

"Svakodnevna nepredvidivost života sa zavisnikom je nešto na šta naviknete i što nosite ugrađeno u svoje telo do kraja života, to je više od događaja koji se desio jedne noći" , naglašava ona.

"Naterala bih roditelje da se razved, jedino to. Što se ostalog tiče, moj život je divan i nikada ga ne bih menjala", rekla je Šarliz.

Osnovala je fondaciju Char­lize Theron Africa Outreach Project, a jedna je od uključenih u incijativu #TogetherForHer, a oba projekta imaju za cilj da podignu svest o nasilju u porodici i pomognu žrtvama i onima koji su preživeli.

(Stil/Glossy)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs