PRAVA ISTINA O ODRASTANJU IVANKE TRAMP: Arogantna i beskrajno povlašćena, oduvek je osećala gađenje prema siromašnima

Ćerka Donalda Trampa bila je zabavna i puna života, ali ujedno arogantna i beskrajno povlašćena: "Zašto bih čitala knjigu o siromašnim ljudima?"

Celebrities
12:18h Autor:
PRAVA ISTINA O ODRASTANJU IVANKE TRAMP: Arogantna i beskrajno povlašćena, oduvek je osećala gađenje prema siromašnima
Foto: Gagik A / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bivša prijateljica Ivanke Tramp, novinarka Lisandra Ohrstrom, prisetila se odrastanja uz poznatu naslednicu u časopisu Vanity Fair. Naime, njih dve su se upoznale u elitnoj školi za devojke po imenu Chapin, na Menhetnu, koju je takođe pohađala i Džeki Kenedi.

Poput priče iz poznate serije "Tračara", ali u stvarnom životu Lisandra je predočila atmosferu devedesetih u elitnoj školi, gde su devojčice iz najimućnijih njujorških porodica živele svoje tinejdžerske dane, a gde je Ivanka već tada bila centralna figura.

U doba popularnosti grandž pokreta, devojčice su uživale u Nirvani, a eksperimentisale su i s bojenjem kose plavom koja se ispirala nakon nekoliko pranja. Poneka hrabra devojka čak je odlučivala obojiti kosu u zelenu, što je predstavljalo hrabar čin.

Mogućnost da se devojke voze taksijem po Menhetnu pre sumraka otvarala im je vrata raznih avantura, a uniforme koje su nosile jasno su otkrivale socijalni status - kraća suknja značila je viši društveni položaj.

Ivanka Tramp, Donald Tramp
foto: PHOTOlink / Everett / Profimedia

Ivanku, s kojom je Lisandra održavala čvrsto prijateljstvo sve do 2009. godine, opisuje kao harizmatičnu, zabavnu, neustrašivu i uzbudljivu, ali istovremeno i kao osobu koja može delovati arogantno i razmaženo.

Kako bi se izvlačila iz nevolja, Ivanka je bez imalo griže savesti za svoje nedaće krivila druge a imala je vrlo malo saosećanja i empatije za one koji nisu rođeni u bogatstvu kao i ona.

Kad joj je jednom prilikom, već u njihovim dvadesetima, Lisandra preporučila knjigu o voditelju zalogajnice, Ivanka ju je upitala: "Zašto bih čitala knjigu o siromašnim ljudima?"

Ivanka Tramp, Tifani Tramp
foto: Profimedia

Lisandra je s prijateljicom Ivankom često znala da svrati u kancelariju njenog oca Donalda Trampa, kako bi Ivanka pozajmila karticu za šoping. Otac svojoj miljenici nikad nije hteo ništa da uskrati, ali znao bi da prokomentariše kako njenoj majci Ivani Tramp daje i previše novca.

Na prijateljicu svoje ćerke nije obraćao previše pažnje, ali svako malo bi je pitao je li Ivanka najlepša i najpopularnija devojčica u školi, što mu je očigledno bilo jako važno.

Kad je Lisandra jednom prilikom odgovorila kako je po lepoti Ivanka u top pet devojaka iz škole, Donald se iznenadio te upitao: "A ko je lepši od Ivanke?", a zatim i sam iskomentarisao izgled devojaka koje je Lisandra proglasila Ivankinim "suparnicama".

Ivanka Tramp
foto: Profimedia

"Da, bila je tašta i volela je da priča o sebi, ali isto tako je bila i odana, zabavna i uvek spremna na avanture", piše Lisandra kojoj je žao što Ivanka nije dobila priliku ostvariti svoje snove.

Devojke su ostale u bliskom kontaktu i kad su krenule graditi svoje karijere, a Lisandra Ohrstrom tvrdi da je Ivankin cilj bio da postigne mnogo odmereniji, decentniji i elegantniji brend od onog koji neguje njen poprilično glasan otac, sklon rasističkim i seksističkim ispadima.

Ivanka Tramp
foto: Reuters / Joshua Roberts

Novinarka Lisandra bila je i deveruša na Ivankinom venčanju za Džereda Kušnera, a nedugo zatim prijateljstvo se raspalo zbog različitih gledišta dve devojke koje su nekada satima plesale uz glas Kurta Kobejna iza zidina elitne škole.

Nakon što je Lisandra počela da nosi ogrlicu sa svojim imenom ispisanim arapskim jezikom, Ivanka nije mogla da sakrije nezadovoljstvo: "Kako spavaš sa svojim dečkom dok to nosiš? Ta stvar vrišti - terorista!", govorila bi joj Ivanka, a to je bio samo jedan od incidenata zbog kojeg su raskinule prijateljstvo.

1 / 23 Foto: John Barrett/PHL/MPI / Capital pictures / Profimedia

Nije bilo velike svađe, čak šta više, kad je Lisandra rodila sina, Ivanka joj je poslala zlatnu narukvicu s njegovim ugraviranim imenom, ali nikad više nisu dilile intimu niti se nalazile na ručkovima.

"Nikad nije bila neljubazna prema meni, ali to je bio kraj", napisala je Lisandra Ohrstrom koja ne krije razočaranje što je njena bivša najbolja prijateljica krenula očevim stopama.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs