ZA ŽENE PREKO 40 GODINA IDEALNO JE DA OVO VEČERAJU: Brzo zasiti, ne goji, može se jesti u bilo koje doba večeri

Kada žene koje imaju preko 40 godina i žele da se oslobode viška kilograma, obično konzumiraju ovu večeru

Recepti
19:12h Autor:
ZA ŽENE PREKO 40 GODINA IDEALNO JE DA OVO VEČERAJU: Brzo zasiti, ne goji, može se jesti u bilo koje doba večeri
Foto: Printscreen/youtube/

Večera bi trebalo da bude oko dva sata pre odlaska u krevet, preko rečima stručnjaka. Obično se za poslednji obrok u danu biraju namirnice koje se lako vare, a mi smo za vas izabrali 3 večere koje su neodoljivo ukusne, a čuvaju liniju i ne dodaju kilograme!

1. Piletina sa kinoom i povrćem

Sastojci:

  • 2 pileća fileta
  • 1 šolja kinoe
  • 2 šargarepe, iseckane
  • 1 crvena paprika, iseckana na kolutove
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • So, biber, origano po ukusu
Salata
foto: Printscreen/youtube/

Priprema:

Piletinu posolite, pobiberite i pecite na malo maslinovog ulja dok ne postane zlatno smeđa.

U drugoj šerpi, skuvajte kinou prema uputstvima na pakovanju. Na istom maslinovom ulju propržite šargarepu i crvenu papriku. Pomešajte povrće sa kuvanom kinoom i poslužite uz pečenu piletinu.

2. Losos sa pireom od karfiola

Sastojci:

  • 2 fileta lososa
  • 1 glavica karfiola
  • 2 kašike putera
  • sok od pola limuna
  • seckani peršun
  • so i biber po ukusu
  • foto: Tripod production
losos
foto: Shutterstock

Pripema:

Losos začinite solju, biberom i limunovim sokom, pa pecite u rerni, dok ne postane sočan. Karfiol skuvajte, a zatim od njega napravite pire - dodajte puter, so i biber. Poslužite losos na podlozi od pirea od karfiola, a možete ga posuti i peršunom.

3. Integralna testenina sa povrćem

Sastojci:

  • 200 g integralne testenine
  • 1 tikvica, isečena na tanke trake
  • 1 iseckana crvena paprika
  • 2 sitno iseckana čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • seckani bosiljak
  • origano
  • So, biber po ukusu
Pasta, Testenina, špagete
foto: Shuterstock

Uputstvo:

Skuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju.

Na srednje jakoj vatri, propržite beli luk na maslinovom ulju, pa dodajte povrće, pospite bosiljkom, origanom, solju i biberom, i kuvajte dok namirnice ne omekšaju.

Pomešajte sa skuvanom testeninom i poslužite toplo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs