Šta vam zvezde spremaju

Astro prognoza za oktobar 2018. godine: Horoskop za posao i novac!

Venera, vladar Vage, je u 2. kući, kući zarađenog novca, zajedno sa Jupiterom. Od 5. oktobra 2018. godine Venera je retrogradna, a 10. oktobra pridružuje joj se Merkur, zatim ga 23. oktobra sledi Sunce. To znači da morate biti jako oprezni kada trošite novac

Zanimljivosti
Autor:
Astro prognoza za oktobar 2018. godine: Horoskop za posao i novac!
Foto: Shutterstock

Vaga

Venera, vladar Vage, je u 2. kući, kući zarađenog novca, zajedno sa Jupiterom. Od 5. oktobra 2018. godine Venera je retrogradna, a 10. oktobra pridružuje joj se Merkur, zatim ga 23. oktobra sledi Sunce. To znači da morate biti jako oprezni kada trošite novac. Uran, smešten u jednoj kući novca Vage (zajednička sredstva, novac bolje polovine, nasleđe), ukazuje na novčane poteškoće koje uzrokuju drugi.

U prvoj polovini oktobra Uran pravi opoziciju s Merkurom, a u drugoj polovini sa Suncem. To ukazuje na ulazak u rizik zbog želje da zaradite više ili na neočekivane veće troškove i izdatke. Vreme je za promene, budite umereni s trošenjem i nemojte se oslanjati na prijatelje kada zaškripi. Ako sarađujete s preduzećima iz inostranstva, budite na oprezu. Prilikom razmene može doći do neočekivanih faktora koji će pobrkati stvari u potpunosti. Uz pun Mesec 24. oktobra neke Vage osetiće potrebu da donesu drastične odluke u vezi svoje karijere. Budući da Mesec vlada vašom karijerom i društvenim statusom, a pun Mesec se događa u kući novca, vaš priliv novca i mogući dugovi zavise od vaših profesionalnih odluka.

Škorpija

Na poslu će se neke stvari događati iza zavese, može doći i do sukoba s nadređenim osobama, a možda saznate da imate tajne neprijatelje. Neke Škorpije mogu upasti u rupu koju su kopali nekom drugom ili nasesti na sopstvene spletke, verovatno kao rezultat izdaje radnih kolega kojima je to trebalo biti namenjeno. Iz svega se možete izvući s iskrenošću i poštenjem, a nakon 23. oktobra ćete uživati u ostvarenom uspehu na poslu. Neke Škorpije mogu iznenada ostati bez posla, posebno ako su zanemarili pravila na poslu na bilo koji način.

Mars, vladar kuće posla Škorpije, je i dalje u 4. kući Škorpije, što je povoljno za razvoj novih poslovnih smerova, prvenstveno ako se radi o dugoročnim ciljevima i ako se ne traže privremene promene. Jupiter, vladar zarađenog novca Škorpije, je u Škorpiji i očigledno je da vas brine novac tokom oktobra. Budite oprezni pri odabiru saradnika ili partnera i kod potpisivanja novih ugovora. Venera je vladar partnerstva Škorpije i retrogradna je od 5. oktobra, pa ne bi trebalo da se oslanjate na druge već da pažljivo analizirate poslovne saradnje. U tom periodu preispitajte i stavove osoba s kojima sarađujete i izbegavajte ulazak u nova partnerstva.

Kad se naljuti, leteće perje: Otkrivamo ko je najbezobrazniji horoskopski znak!

foto: Shutterstock

Strelac

Vladar kuće posla Strelca je Venera i u retrogradnom je hodu od 5. oktobra 2018. godine. Povoljan je period za raščišćavanje i donošenje zaključaka budući da je dosta vremena prošlo i pokazalo se šta ste dobili i ostvarili i šta vam sada najbolje odgovara. Neki poslovni projekti će 10. oktobra postati manje popularni ili će dostići svoj završni krug. Za neke Strelce počinje faza obuke, usavršavanja znanja i veština kako bi našli bolji posao. Nemojte se pokazivati kao ekscentričan inovator, jer ćete drugima delovati previše revolucionarno.

Ako imate posao, pripazite na hijerarhijsku lestvicu i nemojte šefovati pogrešnim osobama, jer će vas to koštati. O stvarima nemojte sami odlučivati, nego pitajte nadređene, posebno u drugom delu meseca. Što se novca tiče, čini se da sve funkcioniše kako treba, ako i ne, barem nema prigovora i svađa. Imaćete novih prilika za zaradu novca i ostvarenje veće materijalne stabilnosti. Ako sarađujete s inostranstvom ili sanjarite o odlasku u inostranstvo, stvari neće teći baš onako kako želite i neće vam odgovarati neočekivane situacije i zato ćete se predomisliti. Zbog izraženih dilema ovo nije lagan period za Strelce pred kojima je specijalizacija ili koji moraju odabrati smer za dalje u životu.

Jarac

Venera vlada i poslom Jarca, ali je retrogradna od 5. oktobra. Prolazi kroz kuću grupa i većih organizacija i na tim poljima može doneti poteškoće. Vreme je da procenite saradnje, grupne projekte i zajedničke interese (ako ih ima) i da proverite da li društvene grupe i dalje rade za vas i slično. Više pažnje posvetite i projektima putem interneta i pažljivo birajte način promocije i saradnike. Može doći i do tehničkih problema. Morate biti strpljivi ako stvari ne napreduju onoliko brzo koliko se nadate. Prihod od posla može kasniti i poremetiti vaše planove.

Mlad Mesec 9. oktobra 2018. godine u kući karijere i društvenog statusa Jarca govori o inovacijama i donosi osveženje u profesionalnom životu. Otvoriće se nove prilike, možda za nove saradnje, dogovore, novi smer i slično. Motivacije i organizacijskih sposobnosti neće vam nedostajati i krenućete smerom koji vam bolje odgovara. Novac neće biti problem, ali biste mogli puno da potrošite na putovanja ili ćete imati nepredvidive i neizbežne troškove. Bilo bi idealno da imate nešto novca sa strane za takve situacije.

Koliko lažu horoskopski znakovi: Mnogima se ova brutalna istina neće dopasti!

foto: Shutterstock

Vodolija

Vaša 10. kuća (karijere i društvenog statusa) je puna planeta tokom oktobra 2018. godine. U vašoj 10. kući se sreću Venera, koja kreće retrogradnim hodom 5. oktobra, Jupiter, Merkur (od 10. oktobra) i Sunce (23. oktobra). Možete očekivati pojavu posebnih poslovnih prilika, ali će biti potrebno vreme da se realizuju. Uz strpljenje i upornost mogli biste da započnete novi posao ili saradnju. Kada se radi o poslovima i saradnjama s inostranstvom, posebno uvozom i izvozom, trebalo bi da pripazite. U drugoj polovini meseca imaćete više snage da se izborite za ono što smatrate da vam pripada, što će rezultirati unapređenjem ili prepoznavanjem vaših zasluga ili doprinosa nekom projektu, u javnosti.

Kroz posao ćete se susresti s rivalstvom i to ne konstruktivnim, nego rušilačkim, sa saradnicima ili radnim kolegama, možda čak i s boljom polovinom. U takvim situacijama budite oprezni. Što se novca tiče, dugovi će vam zadati glavobolje i zato radite više kako biste uspeli da ih otplatite. Ako imate u planu da ulažete u nekretninu ili da kupite nekretninu, suočićete se s poteškoćama ili ćete morati da platite više. Ponovo razmislite o svojim dugoročnim planovima i strategiji.

Ribe

Neki novčani problemi će vas toliko brinuti da ćete razmišljati o pozajmici, kreditu ili prodaji dobara. Neki će želeti da se reše hipoteke ili da prodaju kuću ili stan i kupe nešto manje kako bi imali manje izdatke. Ako imate u planu selidbu, savetujemo da jasno i realno odredite i proračunate koliko sredstava će vam biti potrebno da biste to ostvarili. Novac može biti razlog svađe s osobom ili osobama koje vam duguju novac. Nemojte vršiti pritisak, budite strpljivi i postavite se diplomatski.

Kako bi povećali priliv novca, moraćete da napravite neke izmene, možda da odložite početak saradnje ili prekinute saradnje koje vas koče. U nekim slučajevima raskid dogovora s organizacijama, saradnicima i slično, može doneti gubitak i još veće dugove i zato dobro razmislite o svakom potezu. Odluke koje donesete moraju da otvore nove horizonte i mogućnosti na privatnom i poslovnom polju. Ako ste nezaposleni, a dugovi sve više rastu, pristanite na posao koji je privremen, jer vam ipak može pomoći da prebrodite trenutnu krizu, dok se ne pojavi nešto bolje.

Ovi horoskopski znakovi ne znaju sa novcem: Brže potroše pare nego što ih zarade!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs