Odlična i kao predjelo

Pregorela supa: Jelo koje reguliše varenje, čisti creva i smiruje želudac (RECEPT)

Ukus ove stare, narodne, lekovite supe će vam se veoma dopasti
Nutricija 17.07.2017. - 12:51h Autor: net.hr
Foto: Shutterstock

Pregorela supa je starinski specijalitet koji umiruje želudac i reguliše probleme sa probavom.

 

Najčešće se priprema ako imate dijareju ili želite da skinete neki kilogram, ali je zapravo izvrsno predjelo koje možete da spremati i ako nemate nikakvih problema sa crevima.

 

Priprema se vrlo brzo, a možete dodati i razne dodatke kao što su slanina, kim ili neke druge žitarice.

 

Sastojci: 3 kašike brašna, 3 kašike ulja, 3 dl vode, so po ukusu, beli luk, pržene kockice hleba.

 

Priprema: Brašno stavite na tiganj i zagrejte na laganoj vatri dok ne dobije žućkasto smeđu boju. Dodajte ulje i nakon toga vodu. Pravilo je da koliko brašna imate, toliko ulja dodajete. Mešajte sve dok ne provri i dok ne dobijete jednoličnu smesu.

 

Nekoliko minuta nakon što provri, dodajte so i mleveni beli luk. Prokuvajte do kraja i ostavite da se malo ohladi. Sipajte u tanjire i dodajte pržene kockice hleba.

 

Recept za pravu, domaću teleću supu: Ukusnija od svake restoranske! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...