Obratite pažnju

Spas za suvu i osetljivu kožu: Ključ je u dubinskoj hidrataciji!

Optimalan unos tečnosti je obavezan, ali morate da obratite pažnju i na to kakvu negu pružate vašoj koži
Nega
13:16h Autor:
Spas za suvu i osetljivu kožu: Ključ je u dubinskoj hidrataciji!
Foto: Promo

Sve više žena bori se sa suvom i osetljivom kožom. U riziku su dame svih starosnih dobi, od mladih devojaka do žena u zrelim godinama, pa je problem suve kože postao fenomen koji se neprestano istražuje.

Mnogo je faktora koji utiču na izgled kože. Na prvom mestu tu je genetika, zatim ishrana, fizička aktivnost, izloženost suncu, pušenje, alkohol, šminka, prljavština kojoj je svakog dana koža nemilosrdno izložena, agresivna sredstva za higijenu koja svakodnevno koristimo...

Kao posledica svega toga, koža postaje osetljiva i sklona dehidraciji, koja ima velike posledice na zdravlje i izgled kože - dolazi do gubitka elastičnosti i vitalnosti, kao i lipida u površinskom sloju, koji predstavljaju zaštitnu barijeru protiv bakterija i virusa.

Zbog dehidracije lice postaje sivo, a vi izgledate umorno i starije. Koža gubi vlažnost tokom cele godine i bukvalno vapi za hidratacijom!

Jedini način da oporavite suvu kožu jeste da joj pružite maksimalan nivo hidratacije. Tu bi, pre svega, trebalo obratiti pažnju na adekvatnu negu, jer je ona ključni faktor kada je reč o hidrataciji kože.

Foto: Promo
Foto: Promo

Osim toga, unos dovoljne količine tečnosti u organizam se podrazumeva, jer voda pomaže u održavanju hidriranosti kompletnog organizma, pa tako i kože.

Kada birate kremu, imajte u vidu da su najvažniji sastojci za zdravu i hidriranu kožu hijaluronska kiselina, glicerin i antioksidansi. Hijaluronska kiselina je zapravo molekul koji zadržava vodu, ispunjava praznine između tkiva i hidrira kožu, pa je zbog toga veoma važna u procesu tretiranja problema suve kože. Antioksidanti imaju moć da uklone slobodne radikale, koji nepovoljno utiču na prirodnu ravnotežu kože i njen izgled. Glicerin je takođe veoma važan, jer on praktično dovodi vlažnost do kože i tako joj obezbeđuje hidriranost.

Stoga, mi vam preporučujemo Mixa Hyalurogel Light kremu - njen aktivni sastojak, hijaluronska kiselina, prodire ispod površine kože, zadržava se u središnjem delu epidermisa i tako vašoj koži pruža konstantnu, dubinsku hidrataciju tokom 24 sata, jer ovo jedinjenje sadrži 1.000 puta više vode od svoje težine!

Foto: Promo
Foto: Promo

Upravo zbog toga što koži omogućava neophodnu 24-časovnu hidrataciju, Mixa Hyalurogel Light krema se izdvojila kao jedinstveni proizvod na našem tržištu.

"Hijaluronska kiselina koja je uneta spolja brže se razgrađuje u odnosu na sopstvenu hijaluronsku kiselinu, tako da je njena primena neophodna svakodnevno u cilju očuvanja hidratacije i efekta pomlađivanja kože. Dodatak hijaluronske kiseline kremi je posebno važan kod intenzivnijeg spoljnog zagađenja ili nepovoljnih klimatskih prilika kao što su jaki vetrovi, suv vazduh ili jako sunce", kaže dermatolog dr med. Milica Marković.

Osim hijaluronske kiseline, Mixa Hyalurogel Light sastoji se od 7 % glicerina, koji koži vraća fleskibilnost i vitalnost, i antioksidanata, koji štite kožu od negativih spoljašnjih uticaja.

Zahvaljujući jedinstvenoj, laganoj, gelastoj teksturi, Mixa Hyalurogel Light krema se veoma brzo upija u kožu i ne ostavlja masne tragove.

Nanosi se svakodnevno na lice i vrat, ujutro i uveče, a ubrzo koža postaje nežna i glatka na dodir, elastičnija i zdravija, a spolja ponovo zrači blistavošću i lepim tenom.

Foto: Promo
Foto: Promo

Ono što je takođe čini idealnim izborom za svakodnevnu negu kože, jeste činjenica da Mixa Hyalurogel Light krema ne začepljuje pore, već koži dozvoljava da diše i da se obnavlja.

Mixa Hyalurogel Light krema pogodna je za sve tipove kože, suvu, normalnu i osetljivu, čak i kožu sklonu alergijama - proizvod je testiran uz podršku dermatologa, baš da bi žene sa osetljivom kožom konačno dobile proizvod za negu kakvu zaslužuju.

Kremu nanosite isključivo na čistu kožu, a već nakon prvog nanošenja Mixa Hyalurogel Light kreme zavolećete lagani dodir njene gelaste strukture.

Dakle, drage dame, rešenje za suvu i osteljivu kožu postoji, a dubinska hidratacija je najvažniji korak!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs