ZDRAVO

Dobre za zdravlje i liniju: U ovim grickalicama možete uživati do mile volje, a da se ne ugojite ni gram!

Usled stresa, ovih dana sve više jedemo, a kako to ne bi uticalo na liniju donosimo vam spisak grickalica koje imaju manje od 100 kaloija

Fitnes & Nutricija
Autor:
Dobre za zdravlje i liniju: U ovim grickalicama možete uživati do mile volje, a da se ne ugojite ni gram!
Foto: Shuterstock

Zbog perioda koje provodimo u zatvorenom prostoru, javljaju se napadi gladi i za hranom posežemo i onda kada nam je dosano.

Dobra vest je da, ukoliko ste na put ka dobroj formi, ne morate u potpunosti da se odreknete međuobroka u kojima uživate. Poenta je da pametno birate i da one koje imaju puno kalorija zamenite za zdravije.

Saveti nutricioniste Teri En Nuns će nam dobro doći u ovom periodu. Ona veruje da je gubitak kilograme moguć ako odaberete niskokaloričnu hranu koju ćete jesti između obroka.

Ove namirnice će povećati nivo energije, povoljno uticati na rad mozga, popraviti raspoloženje, a imaju oko 100 kalorija:

Grejp

Grejp sadrži oko 80 kalorija. Sastoji se od 90% vode i zato je odličan za hidrataciju. Stručnjaci preporučuju da grejp jedete u jutarnjim satima kako biste spriječili žudnju za nezdravim grickalicama u popodnevnim satima. Jako je dobar izvor vitamina C koji je ključan za proizvodnju kolagena.

Vitki i tokom perioda izolacije: Provereni trikovi kojima ćete zavarati glad i držati apetit pod kontrolom!

foto: Shutterstock

Čaša jogurta

Probiotik, koji će održati vitku liniju I pozituvno uticati na digestivni trakt.

Manja kesa kokica

Od strane nutricionista, kokice su proglašene za najzdraviju grickalicu. Možete ih jesti uz neki film bez straha da ćete se ugojiti, ali vodite računa da ih spremate na manjoj količinu ulja.

Jedna jabuka

Izreka, jedna jabuka na dan i lekar vam nije potreban, nije bez razloga. Jabuka je na vrhu liste po svojim pozitivnim svojstvima među voćem.

Kuvano jaje

Jedno kuvano jaje sadrži samo 70 kalorija. Jaja su jako dobar izvor vitamina B kompleksa, vitamina D i kolina. Istraživanja su pokazala da kolin poboljšava pamćenje i koncentraciju. Sadrže zdrave masti i proteine zbog čega će vas držati dugo sitima.

Crna čokolada

Ako žudite za slatkišima, pojedite malo tamne čokolade koja sadrži najmanje 70% kakaa. Tamna čokolada je odličan izvor antioksidanata i nezasićenih masti koje ubrzavaju metabolizam, poboljšavaju pamćenje, reguliraju razinu krvnog tlaka i kolesterola.

I ove grickalice imaju oko 100 kalorija:

  • Čokoladica sa žitaricama
  • Dve kriške ćuretine
  • Pet gumenih bombona
  • Dva parčeta hleba sa humusom
  • 20 gr. tamne čokolade
  • Dva integralna keksa

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs