DREVNA ISTOČNJAČKA TEHNIKA ZA BRZ I MIRAN SAN: Na lak način oterajte sve LOŠE MISLI i zaspaćete za svega nekoliko minuta

Drevna tehnika za brz san uz koju ćete zaboraviti na nesanicu.

Lepi & Zdravi
06:48h Autor:
DREVNA ISTOČNJAČKA TEHNIKA ZA BRZ I MIRAN SAN: Na lak način oterajte sve LOŠE MISLI i zaspaćete za svega nekoliko minuta
Drevna tehnika za brz san, Foto: Shutterstock

Ova tehnika je inspirisana istočnjačkom tehnikom poznatom kao nidra, koju koriste vojnici tokom obuke u „Navy Pre-Flight School“. Idelana je za sve ljude koji se bore sa nesanicom, kao i lošim mislima pred spavanje koje im ne dozvoljavaju da se smire i utonu što pre u san.

Da biste primenili ovu tehniku, lezite udobno i postepeno opuštajte sve mišiće lica i usne duplje. Onda pređite na mišiće ramena i ruku, zamislite da tonu kroz dušek i krevet. Udahnite kroz nos koristeći dijafragmu, a izdišite kroz usta. Dišite sporo i duboko. Nastavite da opuštate mišiće karlice i nogu, kao i preostali deo tela, tokom oko 30 sekundi.

spavanje
foto: Shutterstock

Zatim, smirite svoj um tako što ćete se fokusirati na umirujuću scenu, poput ležanja na leđima na moru ili lebdenja na oblacima. Ako se neka misao nametne i ometa vašu relaksaciju, nemojte se nervirati. Dopustite joj da se pojavi, ali zatim je vratite na fokusiranje na relaksaciju tokom narednih 10 sekundi. Ako misli i dalje budu aktivne, ponovite ovaj proces dok ne zaspite. Ova tehnika može vam pomoći da brzo i lako utonete u san i uživate u kvalitetnom odmoru, savetuje Krstarica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs