MORA DA JE TEŠKO

DEJVID BEKAM PROGOVORIO O TEŠKOM POREMEĆAJU SA KOJIM GODINAMA ŽIVI: Niko do sada nije znao kako on provodi noći

Dejvid Bekam je u mega popularnoj Netfliksovoj dokumentarnoj seriji progovorio o svom životu s opsesivno-kompulzivnim poremećajem.

Lepi & Zdravi
Autor:
DEJVID BEKAM PROGOVORIO O TEŠKOM POREMEĆAJU SA KOJIM GODINAMA ŽIVI: Niko do sada nije znao kako on provodi noći
Dejvid Bekam, Foto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

OKP spada u grupu anksioznih poremećaja, a karakteriše ga pojava opsesivnih misli i kompulzivnih radnji. Ljudi koji pate od ovog poremećaja shvataju iracionalnost svojih postupaka i doživljavaju ih neprijatnim, ali ne mogu da ih spreče. Od OKP-a boluje otprilike jedan posto svetske populacije, što je oko 70 miliona ljudi, piše Index.

Među njima je i Dejvid Bekam.

Viktorija Bekam, Dejvid Bekam
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Bekam je tako priznao da ostaje budan satima nakon svih ostalih ukućana kako bi očistio i pospremio kuću. Ispričao je kako ga njegovo stanje tera da svaki dan čisti svoje korišćene sveće, a čak je u jednom trenutku kritikovao suprugu Viktoriju jer je stavila so gde joj nije mesto.

„Ja ovde tako dobro čistim da nisam siguran da to moja žena zapravo baš ceni, iskreno. Kad su svi u krevetu noću, tada idem okolo po kući, čistim sveće, palim svetla na pravo podešavanje, pazim da je svuda uredno“, ispričao je bivši fudbaler.

1 / 11 Foto: VEGAN / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Takođe, mrzi ujutru da vidi posuđe po kuhinji, a čišćenje sveća ga često umori.

„Sečem vosak za sveće, čistim staklo, tu je i moja mržnja prema ljubimcima, dim oko unutrašnjosti sveće… Znam, čudno je“, priznao je.

Viktorija pak ističe da ceni njegov trud. „On je tako savršen“, rekla je njegova supruga. „Ne verujem u to ni na sekundu. Zvuči sarkastično kad to kaže“, uzvratio joj je Dejvid.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs