MILJENICA CELOG SVETA

Dokaz da bajke stvarno postoje: Priča o prodavačici cigareta koja je postala kraljica! (FOTO)

Leticija Ortiz Rokasolano je sasvim obična devojka koja je udajom postala kraljica Španije

Vip priča
11:29h Autor:
Dokaz da bajke stvarno postoje: Priča o prodavačici cigareta koja je postala kraljica! (FOTO)
Foto: Profimedia

Kraljica Španije Leticija nije rođena sa srebrnom kašikom u ruci. Ona je, baš kao i svi obični ljudi, kao mlada morala da radi poslove od kojih se sada možda i pomalo stidi.

Leticija Ortiz Rokasolano je „sasvim obična devojka" koja je udajom postala kraljica Španije.

Njena životna priča je poput one iz bajke "Pepeljuga". Rođena je u radničkoj porodici, srednje klase. Od kako je 2014. godine zauzela presto zemlje postala je miljenica naroda, a često je proglašavana za ikonu stila.

U javnost je procurela fotografija lepe kraljice kako, kao mlada, prodaje cigarete. Na fotografiji je mlada Leticija obučena u farmerke visokog struka, belu košulju s nazivom proizvođača cigareta i prilično neuglednim cipelama.

Leticija Ortiz Rokasolano rođena je 15. septembra 1972. godine. Pored nje, njeni roditelji su dobili još dve ćerke, Telmu i Eriku. Sestre su bile izuzetno bliske, a Leticija je naročito bila vezana za Eriku, koja je preminula 2007. godine kada je imala samo 31. godinu. Tu tragediju nikad nije prebolela.

Školovanje i karijera

Nakon završetka srednje škole pohađala je Madridski univerzitet i stekla diplomu iz novinarstva, a nakon toga je i magistrirala.

Tokom studija, Leticija je radila kao dopisnik dnevnih novina iz rodnog grada, a kasnije i za časopis „ABC" i novinsku agenciju EFE. Po završetku studija jedno vreme je kao novinar radila u meksičkom gradu Gvadalahari.

Po povratku u Španiju, radi kao novinar španske verzije poslovnog televizijskog kanala „Bloomberg", a zatim prelazi na informativni televizijski kanal „CNN+".

Tragedija modnog genija:Stvarao remek dela, bio opsednut zagrobnim životom, planirao da se ubije na modnoj pisti!(VIDEO)

foto: Profimedia

Radila je kao reporter i prenosila važne događaje iz celog sveta. Njena karijera novinara je bila izuzetno uspešna, a jedan poslovni zadatak joj je doneo i ljubav njenog života.

U novembru 2002. godine poslata je u severnu Španiju da pokrije priču o potonuću tankera nafte "Prestiž". Tamo se našao i princ Felipe, koji je došao da da podršku narodu koji je najviše bio pogođen ovom ekološkom katastrofom.

Na tom mestu rodila se ljubav za ceo život, iako su se njih dvoje već poznavali od ranije. Godinu dana ranije, na večeri kod zajedničkog prijatelja, Leticija je upoznala Felipea, ali tada varnica ljubavi nije zasijala.

Ta reportaža i put u severni deo Španije su joj potpuno promenili život. Vezu su započeli odmah, a od očiju javnosti su je krili sve do obajvljivanja veridbe.

Na iznenađenje javnosti, Španski kraljevski dom je 1. novembra 2003. godine objavio veridbu Leticije Ortic sa prestolonaslednikom, princom Felipeom. Venčali su se 22. maja 2004. godine.

Sudbinski susret koji joj je promenio život: Kako je kraljica Ranija zavela princa i postala najmoćnija žena sveta!

foto: Profimedia

Prema pisanju stranih medija, princ Felipe ju je zaprosio dijamantskim prstenom, ukrašenim belim zlatom. Cena se procenjuje na nekoliko hiljada dolara.

Na venčanju, Leticija je nosila haljinu španskog dizajnera, sa velom dugačkim gotovo 5 metara.

Pre nego što se udala za Felipea, ona je bila u braku sa Alonsom Perezom, piscem i profesorom književnosti, 1998. godine. Njih dvoje su se razveli posle samo godinu dana zajedničkog života, a Perez je objavio knjigu, "Ljubav Peni Robinson", u kojoj je glavni akter Alonso Gerero koji je zaljubljen u dve žene u istom periodu. Mnogi su nagađali da ta knjiga zapravo opisuje njegov život sa Leticijom.

Kraljica Leticija danas važi za ikonu stila i narod je voli zato što je povratila veru u dinastiju i kraljevinu. Rodila je dve ćerke, a ona i kralj Filipe važe za jedan od najskladnijih kraljevskih parova u Evropi.

31. oktobra 2005. godine dočekali su svoju prvu ćerku Leonor, a samo 2 godine kasnije, 27. aprila 2007. godine dobili su i drugu ćerku, Sofiju.

Mirjana Bobić Mojsilović: Žena je bila u službi porodice, a danas je u službi bogatog muškarca!

foto: Profimedia

Do 2014. godine nosila je titulu princeze Španije.14. juna 2014., kralj Huan Karlos je presto prepustio svom sinu, pa je tako Leticija postala kraljica a njen suprug kralj.

Leticija sa porodicom živi na velelepnom imanju, u kući koja ima preko 3 hiljade kvadrata.

Uvek besprekoran stil

Miljenica je i inspiracija ženama širom sveta zbog svog stila odevanja. Često se nađe na listi najbolje obučenih žena, a modni dizajenri imaju samo reči hvale za nju. Ona je uvek sa pravom merom i pravom dozom elegancije obučena.

Burna prošlost, skandalozne veze sa ženama i bizarne navike: Nepoznati detalji iz života Anđeline Džoli! (FOTO)

foto: Profimedia

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs