TORTA "GRADSKI MAČOR" BEZ ŠLAGA I PUDINGA: Pravi se na starinski način, a osvaja na prvi zalogaj

Ako hoćete da napravite jedinstvenu starinsku tortu, isprobajte ovaj recept

Recepti
Autor:
TORTA "GRADSKI MAČOR" BEZ ŠLAGA I PUDINGA: Pravi se na starinski način, a osvaja na prvi zalogaj
Foto: Printscreen/Youtube

Za tortu "Gradski mačor" potrebno je da se ispeku tri kore, a za jednu je potrebno:

  • 4 belanca
  • 4 kašike šećera
  • 3 kašike oraha
  • 3 kašike brašna

Fil:

  • 12 žumanaca
  • 750ml mleka
  • 150 gr šećera
  • 4 kašika brašna
  • 3 kašike gustina
  • 250gr maslaca ili putera
  • 100gr čokolade za kuvanje
  • 100gr oraha

Priprema: Umutite belance i šećer penasto. Dodajte mlevene orahe i brašno pa ispecite koricu i tako još dva puta.

Napravite fil tak ošto ćete u mleku da skuvate žumanca sa šećerom i brašnom i gustinom. Kada se skuva fil stavite u njega maslac. Podelite fil na tri dela, jedan ostavite kako jeste, u drugi dodajte čokoladu, a u treći orahe.

Filujte korice i uživajte.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs