SRBI SU JE PAMTILI PO TOME ŠTO JE MUŽA PREVARILA S TURČINOM: Doživela je horor od kolege glumca "Skidala sam ga sa sebe"

Jugoslavija je obožavala Sanju, u životu je zadesio niz tragedija i loših okolnosti, ali i dalje je jedna od najlepših žena

Celebrities
Autor:
SRBI SU JE PAMTILI PO TOME ŠTO JE MUŽA PREVARILA S TURČINOM: Doživela je horor od kolege glumca "Skidala sam ga sa sebe"
Sanja Vejnović, Foto: preentscreen/Youtube

Sanja Vejnović je jugoslovenska glumica i producentkinja. Poznata je po mnogim ulogama na filmu i u TV serijama. Publika je pamti po ulozi u filmu 100 minuta Slave (2004), gde je tumačila naslovni lik Slave Raškaj, zatim po ulozi Anđe u filmu "Banović Strahinja", Ruženjke Hrabalove u filmu Varljivo leto ’68. Ono što malo ljudi zna je da je glas u filmu "Banović Strahinja" lepoj Sanji pozajmila glumica Danica Maksimović.

Uloga Anđe ju je proslavila. Srbi su je u tom periodu pamtili po tome što je u filmu prevarila svog muža sa Turčinom, kog je tumačio Dragan Nikolić.

Sanja Vejnović
foto: preentscreen/Youtube

U skorije vreme smo imali priliku da je gledamo u serijama "Larin izbor", "Ponos Ratkajevih"...

Propali brak sa glumcem Goranom Mećavom

Sanja se 2015. godine razvela od supruga Gorana Mećave posle 30 godina braka. Njih dvoje upoznali su se 1984. na Zlatiboru na filmskom setu, a odlučili su da se venčaju nakon samo tri meseca veze.

Sanja Vejnović
foto: preentscreen/Youtube

Pisalo se da brak između njih dugi niz godina nije bio baš idiličan, a ni ruže im u braku nisu cvetale. Još 2005. godine, Sanja se suočila sa teškim emocionalnim iskušenjem, kada ju je suprug prevario.

Došlo je do privremenog zatišja u njihovom braku, da bi Sanja 2010. godine saznala da je Goran, navodno, imao aferu sa sekretaricom koja je radila u Državnom sektoru. Međutim, preko druge prevare nije želala da pređe, pa je njihov brak pukao.

Komentarišući situaciju za hrvatske medije, Sanja je javno govorila kroz šta je prošla.

"Ništa nije za osudu, ništa nije tako strašno. Sve je to ljudski i svašta se dogodi. Nije sve onako kako izgleda", objasnila je Sanja tada za hrvatske medije. Ona sa bivšim suprugom Goranom Mećavom ima dvoje dece - sina Andreja i ćerku Martu.

Sa bivšim suprugom Goranom Mećavom radila je kao producentkinja na snimanju filma Svinjari (2015).

U životu su joj se ređale tragedije

Jedna od najlepših jugoslovenskih glumica Sanja Vejnović doživela je niz porodičnih tragedija.

Sanji je ostala bez oca kada je imala deset godina, a njena majka Marija preminula je 2005. godine. Ako izuzmemo decu, Sanja je sa svojom sestrom imala veoma blizak odnos. Međutim, prošle godine je preminula i njena sestra Vlasta, a sa nja se od nje oprostila dirljivim rečima.

„Vlasta Vejnović 28.6.1955 – 3.11.2022. Juče je zauvek zaklopila oči moja Vlasta, moja mila sestrica. Počivaj u miru, tamo gde više nema boli ni tuge, zaslužila si večni spokoj“, napisala je Sanja.

U mladosti je doživela pokušaj silovanja

"Počela bih od onih iskustava koje svi potisnemo, a koja se događaju u najranijoj dobi i koji nam postaju tako, mi svi svoje ranice zatvaramo i zaboravljamo, i to je neki obrambeni mehanizam. Ali, ovih dane razgovarajući sa svim svojim prijateljicama, ne samo glumicama, vraćaju se sećanja na neka događanja pri izlascima u mladosti, pri neprimerenim ponašanjima, pri pokušajima silovanja", rekla je Vejnović i istaknula da je potrebno decu naučiti što je prihvatljivo, a šta nije.

Navela je da je jedan kolega koji je bio 25 godina stariji od nje kad je ona imala 20 godina pokušao na silu da uđe u njenu sobu.

"Bio je oženjen i vrlo poznat i prihvaćen od društva. Svi su ga voleli. Pokojan je pa mu neću reći ime. On je na silu hteo ući u sobu kada smo spavali u hotelu na snimanju. Izgurala sam ga, skidala sa sebe, nije se ništa desilo. Rekla sam da ću vikati i izgurala sam ga iz sobe. Bila sam srećna da sam ja izvojevala svoju malu pobedu i da sam ga oterala. On se na mene ljutio i sa mnom nije hteo da razgovara. Nije hteo da prođe tekst pre scene i to je rezultiralo pretnjom da sledeći film koji je trebalo da radim, a već sam se dogovorila s rediteljem, kada je čuo da bi trebalo da glumim glavnu ulogu, rekao je da se to neće desiti. I to se stvarno nije desilo", rekla je Sanja Vejnović.

Svrstavaju je među najlepše glumice u regionu, a 2012. godine završila je i na listi priznate filmske internet stranice IMDb među najlepšim glumicama sveta starijim od 40 godina.

Sada ima 62 godine i važi za jednu od najlepših žena sa naših prostora. Ona odiše prirodnom lepotom i ženstvenošću.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs