9 ŽENA SA NAJLEPŠIM TELOM NA SVETU: Neke imaju skoro 100 kilograma, a evo u čemu je tajna njihove savršenosti

Saznajte ko su poznate žene sa najlepšim telom na svetu prema nauci.

Celebrities
12:12h
9 ŽENA SA NAJLEPŠIM TELOM NA SVETU: Neke imaju skoro 100 kilograma, a evo u čemu je tajna njihove savršenosti
Foto: MiamiPIXX / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Potraga za lepotom je oduvek bila tema fascinacije, često podložna promenama trendova i individualnih percepcija. Dok koncept lepote ostaje subjektivan, intrigantna formula ukorenjena u zlatnom preseku je pokrenula rasprave o proporcijama ljudskog tela i njihovoj privlačnosti. U svetu u kojem poznate ličnosti često postavljaju standarde lepote, nije ni čudo što su ljudi radoznali ko poseduje „najsavršenija“ tela prema ovom jedinstvenom pristupu.

Zlatni presek, koji se često naziva božanska proporcija, vekovima je plenio umetnike, arhitekte i matematičare. Njegovo prisustvo u prirodi i umetnosti daje mističnost konceptu. Primenjen na ljudsko telo, ovaj odnos se pretvara u specifične proporcije za koje se kaže da su estetski prijatne. Ali da li je moguće složenost ljudske lepote destilovati u formulu?

Donosimo vam listu 9 poznatih žena koje imaju najlepše telo prema nauci. Ova intrigantna kompilacija je privukla pažnju, izazivajući i radoznalost i kontroverzu. Koncept da bi nauka mogla kvantifikovati i rangirati lepotu izgleda paradoksalno, ali se ipak uklapa u našu urođenu želju da razumemo i kvantifikujemo svet oko nas. Kroz sočivo zlatnog preseka, tela ovih žena se procenjuju i porede, pozivajući na diskusiju o tome da li takav pristup zaista može da obuhvati privlačnost ljudske lepote.

Salma Hajek - 88%

Salma Hajek
foto: ISABEL INFANTES / AFP / Profimedia

Lepota Salme Hajek je simfonija zadivljujućih elemenata koji se bez napora prepliću, stvarajući zadivljujuću privlačnost koja prevazilazi vreme. Njene izrazite crte, od vatrenog intenziteta njenih očiju do gracioznih oblina njenog osmeha, izazivaju osećaj elegancije i vitalnosti. Nisu samo njeni fizički atributi ti koji definišu njenu lepotu, već i način na koji se nosi sa nepokolebljivim samopouzdanjem.

Ovo samopouzdanje zrači iznutra, pojačavajući njen spoljašnji šarm i čineći je očaravajućom figurom u carstvu lepote. Bilo da krasi ekran ili se pojavljuje u javnosti, lepota Salme Hajek odjekuje kao harmonična mešavina individualnosti, harizme i bezvremenske milosti koja nastavlja da pleni srca širom sveta.

El Makferson - 88.3%

El Mekfirson
foto: Profimedia

El Makferson je poznata po svojoj bezvremenskoj lepoti i zavidnoj građi. Njena blistava koža, očaravajuće plave oči i legendarna plava kosa učinili su je simbolom elegancije. Osim njenog zadivljujućeg izgleda, Makfersonova posvećenost dobrom stanju i fitnesu doprinela je njenom izvanrednom telu. Kao uspešna manekenka i poslovna žena, ona nastavlja da inspiriše mnoge svojim holističkim pristupom lepoti, naglašavajući važnost unutrašnjeg i spoljašnjeg blagostanja.

Kameron Dijaz - 91%

Kameron Dijaz
foto: Profimedia

Kameron Dijaz odiše živopisnom i prirodnom lepotom koja odjekuje mnogima. Njen zarazni osmeh, izražajne oči i zlatni pramenovi definišu njen šarm. Pored njenih fizičkih atributa, Diazino blistavo samopouzdanje i prizemljena ličnost povećavaju njenu privlačnost.

Kameron Dijaz
foto: Profimedia

Proslavljena glumica i zagovornica pozitivnog imidža tela, ona osnažuje druge da prihvate svoju jedinstvenost. Diazova lepota prevazilazi površinu, oličava autentičnost i samopouzdanje koje zaista osvaja i inspiriše.

Kejti Peri - 92%

Kejti Peri
foto: Amy Sussman / Getty images / Profimedia

Kejti Peri se može pohvaliti lepotom koja prkosi konvencijama, slaveći individualnost sa neoprostivim duhom. Njene boje kose koje se stalno menjaju, od živopisne plave do smele ljubičaste, odražavaju njenu neustrašivu kreativnost. Sa očima koje drže univerzum emocija i blistavim osmehom koji je zarazan, Perijeva privlačnost leži u njenoj sposobnosti da prihvati različite stilove, a da pritom ostane nepogrešivo sama.

Kejti Peri
foto: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ona podstiče pozitivnost tela, govoreći protiv nerealnih standarda. Perijeva lepota nije samo duboka; samopouzdanje koje nosi, osnažujuće poruke koje deli i umetnost je ono što je izdvaja u carstvu gde autentičnost sija.

Keli Bruk - 92.9%

Keli Bruk
foto: NDPG / Backgrid UK / Profimedia

Keli Bruk predstavlja zadivljujuće oličenje lepote koja prevazilazi konvencije. Njena zaobljena figura prkosi uskim idealima, zrači samopouzdanjem i samoprihvatanjem. Sa bezvremenskom privlačnošću, njene raskošne brave brinete graciozno se nižu, uokvirujući karakteristike koje pričaju priče o eleganciji i šarmu. Brukov zagrljaj njenih prirodnih oblina izaziva društvene norme, inspirišući bezbrojne pojedince da prigrle svoja tela sa ponosom.

Keli Bruk
foto: Photo 12 / Alamy / Alamy / Profimedia

Njena lepota nije ograničena na trendove; to je svedočanstvo o moći autentičnosti. U svetu koji je često opsednut savršenstvom, ona odiše istinskim šarmom koji duboko odjekuje. Pored njenih fizičkih atributa, Brukova harizma i toplina stvaraju auru koja prevazilazi površno, prikazujući lepotu kao spoj jedinstvenosti i samopouzdanja koji zaista prkosi običnom.

Merilin Monro - 94%

Merilin Monro
foto: Profimedia

Merilin Monro ostaje večna ikona čija lepota prkosi vremenu. Njena platinasto plava kosa i sparno crvene usne su sinonim za privlačnost, sadržavajući suštinu vintage holivudskog glamura. Pored njenih fizičkih osobina, Monroino zadivljujuće samopouzdanje i ranjivost pred kamerom oživeli su njenu lepotu na način koji odjekuje i danas.

Merilin Monro
foto: Profimedia

Njena figura peščanog sata izazvala je norme njenog doba, redefinišući standarde ženstvenosti. Monroova lepota nije samo estetika; to je simbol osnaživanja i prihvatanja nečije senzualnosti bez izvinjenja. U svetu trendova koji se stalno menjaju, njeno nasleđe je podsetnik da je prava lepota mešavina individualnosti, samopouzdanja i vanvremenske harizme koja nastavlja da pleni srca i umove.

Helen Miren - 95.6%

Helen Miren
foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Helen Miren personifikuje lepotu koja prevazilazi godine i očekivanja. Njena srebrna kosa, koja graciozno krasi njeno elegantno držanje, svedočanstvo je da graciozno prihvata protok vremena. Sa očima koje čuvaju mudrost i blistavim osmehom koji odražava dobro proživljen život, Mirenina lepota izvire iz njenog unutrašnjeg samopouzdanja. Ona prkosi društvenim normama pokazujući da lepota nije ograničena na mladost, već da cveta sa zrelošću.

Helen Miren
foto: HEM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Mirenin prikaz autentičnosti i njeno odbijanje da se povinuje uskim standardima dovodi u pitanje konvencionalnu definiciju lepote. Osim njenih izuzetnih crta lica, njena snaga i inteligencija osvetljavaju njenu auru. Mirenova lepota je oličenje samopouzdanja, simbol prihvatanja životnog putovanja i podsetnik da je prava privlačnost remek delo individualnosti koje se stalno razvija.

Kim Kardašijan - 96.3%

Kim Kardašijan
foto: MiamiPIXX / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kim Kardašijan oličava modernu lepotu koja je ostavila neizbrisiv trag u popularnoj kulturi. Njena besprekorna šminka, oblikovane crte lica i izvajana građa postavili su nove standarde u svetu lepote i mode. Sa upečatljivim očima koje otkrivaju i ranjivost i odlučnost, kao i njenim prepoznatljivim tamnim dlakama, Kardašijanova privlačnost leži u njenoj sposobnosti da se ponovo osmisli dok ostaje nepogrešivo Kim. Redefinisala je standarde tela, slaveći svoje obline i prihvatajući svoju jedinstvenost. Kardašijanova lepota je prihvatanje sopstvene moći, samouvereno rušenje granica i stvaranje trendova koji odjekuju milionima.

Kim Kardašijan
foto: MiamiPIXX / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Osim sjaja, njen preduzetnički duh i uticaj pokazuju da lepota može biti katalizator uspeha. Bilo kroz šminku ili samoizražavanje, Kardašijanova priča o lepoti je spoj smelosti, individualnosti i novog duha koji je transformisao koncept moderne privlačnosti.

Skarlet Johanson - 96.4%

Skarlet Johanson
foto: Profimedia

Oličava bezvremensku lepotu koja pleni kroz epohe. Svojim zadimljenim glasom i očaravajućim pogledom, ona poseduje očaravajuću privlačnost koja ostavlja trajni otisak. Njena zlatna kosa uokviruje lice koje se neprimetno menja između nevinosti i snage. Johansonova lepota prkosi kategorizaciji, jer bez napora prelazi iz klasične elegancije u oštru privlačnost. Osim njene spoljašnjosti, njene uloge i zalaganje odjekuju, odražavajući njenu inteligenciju i saosećanje.

Skarlet Johanson
foto: Profimedia

Ona je redefinisala modernu ženstvenost prihvatanjem sopstvenog identiteta i zalaganjem za rodnu ravnopravnost. Johansonova lepota nije samo duboka koža; to je složena tapiserija svestranosti, dubine i osnaživanja koja nastavlja da oblikuje percepcije i izaziva divljenje.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs