SVOJ 30i ROĐENDAN JE PROSLAVILA U ORGIJAMA: 40-i pijana i drogirana, a u 50-im traži spas u čudnim duhovnim ritualima

Kejt je buntovni supermodel, ona je ove godine proslavila svoj 50. rođendan iako još uvek svojim izgledom prskosi godinama

Celebrities
11:38h Autor:
SVOJ 30i ROĐENDAN JE PROSLAVILA U ORGIJAMA: 40-i pijana i drogirana, a u 50-im traži spas u čudnim duhovnim ritualima
Foto: Profimedia

Bivša manekenka Kejt Mos, koja je nekada bila zvezda modnih pista i plenila prirodnim izgledom i vitkom linijom. Vodila se strogim stavovima koji su je doveli do uspeha. "Nikada se ne žali, nikada ne objašnjavaj"- moto je koji je ona još na početku karijere usvojila.

Otvoreno je progovorila o surovom svetu mode, te opisala svoje lično iskustvo. Poznato je da mnogi predatori koriste priliku da iskoriste mlade devojke u usponu, koje žele da izgrade svoje ime u modnoj industriji. Slično iskustvo imala je i Kejt Mos, koja je u tom trenutku imala 15 godina.

Kejt Mos

U jednom intervjuu otkrila je da je imala veoma traumatično iskustvo kada su joj na jednom snimanju zatražili da skine brushalter, te je bila primorana da beži.

"Imala sam užasno iskustvo kada sam snimala katalog za brushalter. Imala sam samo 15 godina i on je rekao: "Skini gornji deo", i ja sam skinula gornji deo. I tada sam bila zaista stidljiva zbog svog tela. Zatim je rekao: "Skini grudnjak", i osetila sam da nešto nije u redu, pa sam uzela svoje stvari i pobegla. Mislim da je to izoštrilo moje instinkte. Mogu da uočim da je nešto pogrešno na milju daleko", ispričala je Kejt.

Kejt Mos
foto: WP Pix / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Teško je poverovati, ali glavna buntovnica sa piste sveta mode ima 50 godina. Karijeru je započela sasvim slučajno nakon što ju je na njujorškom aerodromu Džon F. Kenedi primetio izviđač agencije London Storm. Na kasting je pozvala 14-godišnju mršavu devojčicu sumornog izgleda, a Kejt je, nakon što je zamolila majku za odobrenje, došla i postala broj jedan u svetu mode.

Kejtino prvo fotografisanje bilo je izuzetno uspešno - svi su bili oduševljeni njenim fotografijama. Devojka nije bila stidljiva pred kamerama i samouvereno je pozirala. Na vrhuncu popularnosti bile su mršave devojke sa providnom bledom kožom, a Kejt Mos se savršeno uklapala u ovakav kalup.

I iako se Kejtina karijera na početku nije razvijala tako brzo kao što bi želela, znala je da će sigurno postići uspeh.

Slava je sa sobom nosila teret

Provokativna odeća koju je Kejt nosina na početku karijere sada je postala prošlost: ubrzo nakon što je napunila 40 godina, zaboravila je na loše navike i krenula svesnijim putem kroz život. Uprkos tome što je zvezda proslavila 50. rođendan u jednom od najboljih restorana u Parizu u društvu bliskih prijatelja, Kejt na sopstvenoj proslavi nije ni liznula alkohol. I samo nekoliko dana kasnije uputila se na karipsko ostrvo Mastik sa svojim duhovnim sestrama - da uhvati zen i traži unutrašnji mir.

Kejt Mos

Kejt Mos je dugo vremena posvećena duhovnim praksama i postigla je savršenstvo u tome. Svako jutro pre doručka izlazi na travnjak ispred svoje kuće, leže na travi i priprema se za dobar dan. Manekenka često meditira, jede isključivo zdravu hranu, leči se homeopatijom i sluša mirnu muziku. Kejt takođe pliva samo u otvorenim vodama - bez bazena - i druži se sa celom grupom duhovnih sestara.

Kejt Mos
foto: Profimedia

Među njima su nutricionista Rozmari Ferguson, stilista Keti Ingland, cvetarka Flora Starki, direktorka kastinga Džes Šalet, dizajnerka Džes Moris i rediteljka Sejdi Frost. U njihovom društvu Kejt je provela odmor na Karibima - u molitvi i meditaciji.

Novi način života direktna je posledica grešaka koje je napravila u mladosti

Prvi veliki skandal imala je 2005. godine, nedugo nakon što je napunila 30 godina. Do tada su u tabloidima već dugo kružile glasine da se ona drogira, ali nisu dobile potvrdu sve dok jednog dana manekenka nije izgubila opreznost i ipak je uhvatili svuda prisutni paparaci.

Novinari Dejli Mirora na jednoj od žurki dečka modela Pita Doertija snimili su Kejt kako uzima beli prah. Već sledećeg jutra njene slike bile su na naslovnoj strani sa naslovom "Kokain Kejt".

Kejt Mos
foto: Steve Ross / Capital pictures / Profimedia

Nekoliko sati kasnije, mnogi veliki brendovi su raskinuli ugovore sa Kejt, ali činjenica da je karijera zvezde opala bila je samo vrh ledenog brega. Službe starateljstva su pokušale da oduzmu njenu trogodišnju ćerku Lilu od Mosa, a manekenka je morala da uloži značajne napore da zadrži roditeljska prava. Svaki dan u štampi su se pojavljivale nove neprijatne glasine o njoj: o zavisnosti od ilegalnih supstanci, zavisnosti od alkohola, bulimije i njenom učešću u seksualnim orgijama. Ne samo fanovi, već i prijatelji su joj okrenuli leđa.

Kejt Mos
foto: Profimedia

"Svi koje sam poznavala uzimali su nedozvoljene supstance. Mislila sam da je zaista licemerno što će se fokusirati na mene i pokušati da mi oduzmu ćerku", priseća se Kejt u radio emisiji Desert Island Discs.

Kao rezultat toga, Kejt Mos je izgubila ugovore sa Šanelom, Robertom Kavalijem, Burberryjem, H&M i drugim brendovima, a cela ova noćna mora zadesila ju je baš u jeku Londonske nedelje mode. Međutim, zvezda nije dugo razmišljala i čekala dok se situacija sama od sebe ne reši i krene u akciju. Manekenka, koja je ranije uvek oklevala da komunicira sa novinarima, javno se izvinila i obećala da će preuzeti kontrolu nad svojom zavisnošću. Ona je provela neko vreme u klinici za rehabilitaciju i vremenom (ne odmah!) ipak je uspela da očisti organizam.

Istina, ikona modne industrije se zaljubila u meditacije i salate od pet vrsta zelenila ne tada, već mnogo kasnije. Taj skandal ju nije oslobodio svih loših navika, ali ju je naučio da ih pažljivo skriva.

Kejt Mos
foto: Profimedia

Na svoj 40-ti rođendan imala je paklenu zabavu

Gosti slavljenice bili su njena porodica i bliski prijatelji, među kojima su bili Naomi Kembel, Stela Makartni, Mario Testino i mnoge druge ličnosti iz medija. Svi kao jedan su se pojavili na proslavi sa cvećem i skupim poklonima. Posebno se istakao sir Filip Grin, akcionar modne kuće Topshop, koji je Mosu uručio najvredniji poklon - crni porše.

Kejt Mos
foto: Profimedia

Kejt Mos je zablistala na plesnom podijumu u društvu sada već bivšeg supruga Džejmija Hinsa, dok je alkohol na proslavi tekao kao reka. "Uprkos činjenici da već ima 40 godina, entuzijazam i želja za provodom se još uvek vide u njenim plavim očima", pisali su tada glavni tabloidi o Kejt. Da je i sama manekenka ovo pročitala, verovatno bi se uvredila što je, u najboljim godinama, već bila otpisana za penziju u koju nije nameravala da ode.

Štaviše, u njenom slučaju praksa je pokazala da sa godinama žena može postati samo lepša. Naročito ako ste do 50. godine potpuno zaboravili na loše navike i zavoleli sebe i svet oko sebe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs