IMA 70 GODINA, FARBA SE I NAVUČEN JE NA PLASTIČNE OPERACIJE: Bio je samo sa lepoticama, a pod stare dane ljubi MUŠKARCE

Nekada najpoželjniji muškarac, Miki Rurk, danas izgleda neprepoznatljivo.

Celebrities
IMA 70 GODINA, FARBA SE I NAVUČEN JE NA PLASTIČNE OPERACIJE: Bio je samo sa lepoticama, a pod stare dane ljubi MUŠKARCE
Foto: LESE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ranih 80-ih, još u svojim ranim danima u Holivudu, Miki Rurk je bio poznat kao jedan od najlepših muškaraca u Holivudu. Često su ga poredili sa Marlonom Brandom i Džejmsom Dinom. Međutim, ta reputacija nije dugo trajala. Tokom te decenije, glumac je uvek pričao o svojim problemima sa slavom i kako je mrzeo industriju.

"Prolazite kroz pokrete osećanja, ali znate da studio poseduje vaše dupe, javnost poseduje vaše dupe", rekao je on u intervjuu 1992. godine.

Miki Rurk
foto: Profimedia

"Dakle, tokom perioda od osam godina, na neki način polako gubite duh", dodao je, misleći na svoj prelazak u boks 90-ih. Za samo nekoliko godina kao profesionalni bokser, Rurk je "efikasno bio demontiran". Naime, dva puta je lomio nos, pucala mu je jagodična kost, rebra su mu bila oštećena, kao i nožni prsti. Savetnici su ga upozoravali, govoreći da napusti sport ili će pretrpeti potencijalno trajno oštećenje mozga.

Miki Rurk
foto: Profimedia

U njegovom filmu Divlja orhideja iz 1990. godine, glumčevi obrazi su bili vidno natečeni. Kasnije 2009. priznao je da su ove promene zaista nastale zbog neuspešne plastične hirurgije, kako su mnogi spekulisali.

"Većina je bila da popravim nered na svom licu zbog boksa", objasnio je, "ali sam otišao kod pogrešnog čoveka da ponovo sastavim svoje lice". Ove procedure trajale su godinama.

Miki Rurk
foto: Profimedia

Rourke je 2009. priznao za Dejli mejl da je imao ukupno šest operacija u svom životu. "Dva puta sam imao lomljenje nosa. Imao sam pet operacija na nosu i jednu na smrskanoj jagodici", otkrio je on.

Međutim, 2019. godine, činilo se da je glumac uradio više na svom licu. Te godine je zaprepastio fanove kada se pojavio u "neprepoznatljivom" izdanju, u emisiji Good Morning Britain za intervju sa Pirsom Morganom i Suzanom Rid.

Miki Rurk
foto: SPOT / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Pored sebe je uvek imao najzgodnije žene, a ženio se dva puta. S prvom suprugom ostao je u dobrim odnosima, dok ga je druga optužila za zlostavljanje. Posle drugog propalog braka nije se više ženio. Već godinama može samo da se vidi u društvu mlađih muškaraca.

1 / 12 Foto: Profimedia

Pored zavisnosti od plastičnih operacija, Rurk se dugo borio i sa zavisnošću od droga i alkohola. Loš put kojim je krenuo on prepisuje svom očuhu i teškom detinjstvu koje je proveo pored njega. Naime, njegov očuh je bio veoma nasilan i fizički i verbalno povređivao mladog glumca. Pored Mikija, batine je redovno dobijala i njegova majka, a utehu je mogao da pronađe samo u narkoticima. Zahvaljujući ljudima koji ga vole, uvideo je da ima problem i krenuo na seanse kod psihologa. Danas se glumac nalazi u sjajnom psihičkom stanju, vratio se glumi, ali i dalje redovno odlazi kod psihologa.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs